Esküvőszervezési tippek egy bennfentestől

Az álmodozáshoz sosincs elég korán! Mert bizony valljuk be, az esküvőnket már kicsi lány korunkban elkezdjük tervezgetni. Én például menyasszony voltam az ovis farsangon, kreppapír fátyolban.

Ma már a legtöbb népszerű szolgáltató naptárja, egy évvel a nyári szezon előtt betelik: rendezvény helyszínek, fotósok, ceremónia mesterek, dekorosok, sminkesek, stb. Ősszel és év elején van a legnagyobb érdeklődés a párok részéről, így érdemes már korán belefogni a tervezgetésbe és a szervezésbe.

A megfelelő „szolgáltatók” kiválasztása kulcskérdés.

Én mindig úgy érzem, mikor egy pár minket bíz meg azzal, hogy násztudósítsunk, hatalmas bizalommal van felénk, amit nekünk óvnunk és becsülnünk kell. Ott vagyunk velük a tervezés szakaszában, számíthatnak ránk, sokszor van kérdésük felénk az esküvő más területeivel kapcsolatban is, bátorítjuk, támogatjuk őket.

Általában személyesen találkozunk egymás megtalálása után, majd egy jegyesfotózás keretében tartunk egy „főpróbát”, ahol megkönnyebbülnek – főleg a férfiak -, hogy nem is olyan feszengős ez a fotózás, nem kell senkinek és semminek megfelelni, nem kell előre pózokat betanulni.

A nagy napon egy rövidke időre befogadnak minket a családjukba, a szűk baráti társaságukba, a bizalmi körükbe. Egészen közelről érezhetjük és örökíthetjük meg a boldogságukat, szerelmüket… hatalmas és megunhatatlan feladat.

Minden esküvőn hullajtunk könnyeket, és kapunk magunk is egy nagy adag szeretet Tőlük. Csak rózsaszín vattacukor üzemmódban tudok erről beszélni.

Fotósként számos csodás esküvőn járhattam már kollégámmal, így egész komoly kis kézikönyvet tudnánk összeállítani a tanácsainkkal, tapasztalatainkkal,amelyből most néhányat felsorolnék, lehet belőle mazsolázni.

Az én stílusom

Mint minden területen, az esküvővel kapcsolatban is tengernyi képanyag érhető el a nyomtatott médiában és az interneten is. A bőség zavara. Van aki határozott elképzeléseket dédelget, míg mások a lánykérés után kezdik el megszűrni ezt a rengeteg információt. Fontos, hogy megtaláljuk azt a stílust, amely mentén haladunk, és tényleg illik hozzánk, komfortosan érezzük magunkat benne, és lehetőleg nem mixelünk egybe mindent, ami csak megtetszett a böngészés során.

Például, ha a kiválasztott helyszín egy finom és elegáns szálloda bálterme, csodás üvegcsillárokkal, hatalmas drapériákkal, ne akarjunk beleerőltetni vintázs hangulatot fa ládákkal, régi szódásszifonokkal, szalmabálákkal. Ugyanígy egy elegáns ruhához és dekorációhoz, egy visszafogott párhoz, akik nem szeretnek a népies viccek középpontjában lenni és pikánsabb játékokat játszani a vacsora folyamán, ne válasszanak olyan vőfélyt, akinek ez a profilja, inkább egy ceremónia mester mellett döntsenek.

Nem tréningben!

, ha a sminkelésnél és a hajigazításnál is szép ruhában, vagy egy egyszerű fehér pólóban és farmerban van az ifjú ara és nem tréningben.

Átváltozás segítséggel

Az egyik legkedvesebb részem a nagy napon, a menyasszony öltöztetése. Sok könny, ölelés és mosoly jár együtt vele, igazán meghitt pillanatok ezek. Érdemes előre megbeszélni anyukával, barátnőkkel, testvérrel, akit kiválasztotok erre a csodás feladatra, hogy rátok segítse a ruhát, hogy mire oda kerül a sor, addigra neki is készen legyen a haja, sminkje, fel legyen öltözve, hogy szépek legyenek a képeken.

Esküvőszervezési tippek, egy bennfentestől

A titkos szoba és a vállfa

Szintén előnyös, ha a szoba, ahol öltöztök világos, nincs tele feliratos műanyag reklámzacskókkal. Na és a vesszőparipánk, a vállfa! Az apró részletek sokat jelentenek, így egy feliratos, műanyag vállfán olyan szomorúak ezek a mesebeli ruhák! Megérdemelnek egy külön, erre az alkalomra bekészített fa vállfát, vagy egy olyat, amit Ti magatok készítettetek, vagy külön erre az alkalomra vettetek.

Duplán érdemes!

A nyári esküvőknél a vőlegénynek van mindig a legnehezebb dolga, már ami a kánikula elviselését illeti. Hosszú ujjú ing, mellény, zakó, hosszú nadrág, zokni… Érdemes az ingből is kettőt venni, hogy napközben át tudja cserélni, ha nagyon megizzasztaná a ceremónia.

A kincsek fotózása

A készülődésnél szoktuk fotózni a meghívókat, ruhákat, kiegészítőket, cipőket, gyűrűket. Ilyenkor elkérjük ezeket, és akár el is visszük egy kis időre, hogy pl. a ruhát felakaszthassuk a közeli platánfára, vagy az ablakba, a cipőt betehessük a borostyánok közé, stb.

Esküvőszervezési tippek, egy bennfentestől
Na és még sorolhatnám..
A legtöbb esküvőnél mi fotósok ott vagyunk Veletek már a készülődés alatt is. Szerencsések vagyunk, mert ketten fotózunk egy eseményen, így ilyenkor szétválunk, és Feri megy a vőlegénnyel, míg én a menyasszony szép pillanatait örökítem meg az előkészületek alatt.

A legfontosabb: érezzétek jól magatokat az esküvőtökön! Adjátok át magatokat a pillanatnak és egymásnak, mikor kimondjátok a boldogító igent! Képzeljétek el, hogy csak ketten vagytok, vesszetek el egy kicsit egymás szemében!

Gyakran előfordul, hogy a rokonok „szétszedik” az ifjú párt, mindenki részt akar belőlük, táncolni velük, beszélgetni és ez rendjén is van, de így a szerelmesek szinte alig tudnak „kettesben lenni”. Tessék kicsit önzőnek lenni, ez a Ti nagy napotok! Mindenki azért van Veletek, hogy a boldogságotokat ünnepelje. Mi pedig azért, hogy megörökítsük Nektek ezeket a pillanatokat.

Boldog készülődést kívánunk!

Képek: nasztudositok.hu

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Az évek során kétfelé ágazott az utam a fotózáson belül, így a régóta működő www.fotogallo.hu oldalam mellé, Takács Feri kollégámmal és barátommal létrehoztuk a Násztudósítók jegyes- és esküvői fotózással foglalkozó közös vállalkozásunkat is.
Előző cikkVan 5 perced? Várandós- és szülés utáni tornavideó-sorozat 5. rész
Következő cikkAmikor a gyerek nem beszél – a szelektív mutizmus

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..