Ezért jó, ha trambulinozik a gyermeked

Ezért jó, ha trambulinozik a gyermeked

A szülők előszeretettel vásárolnak trambulint gyermekeiknek, főleg a melegebb idő beköszöntével, mert nagyon jól eltudják ütni vele az időt. A gyerkőcök imádnak ugrálni és kár tagadni, hogy rengeteg pozitív hatást gyakorolnak a fejlődésükre számos területen. Trükkös időtöltés, hiszen a gyermek valójában észre sem veszi, hogy sportol és edzi a testét, hiszen végig jól szórakozik.

A tanulás elősegítése

Hogy micsoda? Igen, jól olvasod, tanulmányok kimutatták, hogy a trambulinon való ugrálás pozitív hatással lehet a gyermek tanulási készségeire. Az a gyermek, aki fiatal korában elkezd ugrálni, hamarabb kezdi el tudatosan kontrollálni mozdulatait, testét.

A kutatások szerint minél hamarabb történik ez meg, annál jobban teljesít majd a gyermek a későbbi tanulmányai során. Valószínűsítik, hogy ezen hatásait a mozgáskoordináció fejlesztésével, így az agyi fejlődés elősegítésével fejti ki.

Önbizalom növelő

Az önbizalom növekedése is egyértelműen kimutatható volt a trambulint rendszeresen használó gyermekek körében, az eszköz pozitív hatásait vizsgáló kutatásból. Megtanulni megfelelően használni a trambulint, felér egy új képesség elsajátításával, ennek tudatában ezt is sikerként könyveli el a gyermek és büszke lesz magára.

Előny a sportban

Logikus következtetés, hogy a fiatal korban trambulinozó gyermek elősegíti mozgás szervrendszerének fejlődését, így a későbbiekben a sportteljesítménye is jobb lesz társainál. Erősíti az izmokat, fejleszti az egyensúlyérzéket, valamint ahogy korábban már említésre került, a mozgáskoordinációt is remek hatással van.

Ahogy magát a trambulinozást, a sportolást is, minél hamarabb kezdi el a gyermek, annál fogékonyabb lesz rá és a későbbiekben annál természetesebbek lesznek a számára a speciálisabb mozgásformák is.

Javítja a keringést

A trambulinon való ugrálás leginkább az aerobic-hoz hasonló módon veszi igénybe a mozgás szervrendszerünket, valamint a légző- és keringési rendszerünket. Azok a gyermekek, akik kevésbé aktívan fizikailag, úgy vélik, a testedzés csak kimondottan tornázással valósítható meg. Eszükbe sem jut, hogy játszva és szórakozva is fejleszthetik állóképességüket és javíthatják teljesítményüket.

Azok a gyermekek, akik gyakran használják a trambulint, szívük egészségéről is gondoskodnak, és sokkal kisebb eséllyel kell majd a jövőben a keringési rendszer betegségeivel szembeszállniuk.

Természetesen nem szabad megfeledkeznünk a trambulinozás veszélyeiről sem, ám a megfelelő óvintézkedésekkel, a gyermekekkel való optimális kommunikáció fenntartásával ezek nagy része elkerülhető. Ha rendeltetésének megfelelően és kellő odafigyeléssel használjátok, garantált lesz az önfeledt szórakozás kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

Tekintsd meg a Pepita.hu Trambulin kínálatát!

hirdetés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .