Fejlesztések a szombathelyi Markusovszky Kórház csecsemőosztályán

Fotó: sxc.hu

Új orvosi műszerekkel gazdagodott a szombathelyi Markusovszky Kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztálya – közölte a kórház főigazgatója.

Fotó: sxc.hu
Fotó: sxc.hu

Nagy Lajos elmondta:  a projekt 160 millió forintos támogatást kapott. Ebből korszerű inkubátorokat, infúziós pumpákat, lélegeztető berendezéseket szereztek be a kórház perinatális intenzív centruma számára, amelyek segítségével jelentősen csökkenthető a maradandó károsodások és szövődmények száma.

Ezzel együtt jelentős informatikai fejlesztéseket is végrehajtottak, újabb betegőrző monitorokkal bővítették eszközparkjukat.

A főigazgató közlése szerint a korszerű technológián alapuló terápiás és diagnosztikai eszközökkel lehetőség nyílik a szükségletekhez igazodó, legmagasabb szintű betegellátásra, valamint a több ellátási szintre kiterjedő elektronikus egészségügyi szolgáltatások bevezetésére.

A fejlesztésnek köszönhetően ugyanis egy olyan számítógépes hálózat állítottak fel, amely segíti az intézményen belüli és intézmények közötti elektronikus kommunikációt és a telemedicinális alkalmazások használatát.

Forrás: MTI

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..