Feng shui tanácsok a dolgozószobához

Feng shui tanácsok a dolgozószobához

Az első és legfontosabb egy dolgozószoba/iroda berendezésekor az asztal elhelyezése a helyiségben. Itt is érvényes az „uralkodó pozíció” elve: az ajtótól legtávolabbi sarokban, rálátással az ajtóra van a legjobb helyen az asztal, az ott ülő háta mögött fallal.

2. Bár látnod kell az asztal mögül az ajtót, az ne legyen közvetlenül az ajtóval szemben!

3. Ha mégsem tudod úgy elhelyezni az asztalodat, hogy lásd belőle az ajtót, tegyél az asztalra magad elé egy kis tükröt, amiből látod, hogy ki lép be az ajtón. Sokkal nyugodtabban tudsz majd dolgozni.


4. Fallal szemben semmiképpen se ülj a dolgozóasztalnál! Vagy ha mégis, tegyél magad elé a falra egy távolságot ábrázoló, pozitív hatású képet, amin pl. egy mező, távolba vezető kanyargó út látható. Lehetőleg ne legyen rajta semmilyen akadály, nehézség-szimbólum és kellemes érzésed legyen ránézni.

5. Ne legyen a szoba köz(ép)pontjában semmilyen nagy irodai gép! Ezek megzavarják a szoba energiáját és zavarják a chi szabad áramlását. Az ilyen gépeket tegyük inkább félreesőbb helyre a szobán belül.

6. A dolgozószobára is érvényes, hogy lehetőleg szabályos téglalap vagy négyzet alapú legyen, ami a munkában a biztos alapokat, az üzletben a megbízható előmenetelt megalapozza.

7. A dolgozószobában feltétlenül legyen ablak és természetes fény!

8. Csak azok a kellékek és papírok legyenek elöl az asztalon, amiket az aktuális feladatodhoz használsz! A felesleges holmik mindig újra elvonhatják a figyelmet a folyamatban levő munkáról és az így több ideig tarthat.

9. Legyenek irattároló tálcák, amelyekbe témánként csoportosítod a dokumentumokat és időről-időre nézd át, szortírozd, fűzd le, dobd ki ezeket! Ha nem borít el a sok papír, a rendezés néha mindössze néhány perc és nincs káosz – sem az asztalon, sem a munkádban, sem az életedben.

Szólj hozzá Te is!