Smink és frizura állásinterjúra

Smink és frizura állásinterjúra

Az állásinterjún fontos kérdések dőlnek el, éppen ezért a megjelenés, az első benyomás alapvető és döntő tényező lehet. Igyekezzünk rátermett, profi és kulturált munkavállaló benyomását kelteni, akivel öröm együtt dolgozni, és aki értéket jelent a vállalatnak és a környezetének. Egy jól megválasztott frizura és smink sokat segíthet ebben.

Az állásinterjún mindig tökéletesen tisztán, ápoltan jelenjünk meg. Vonatkozik ez a szabály a hajunkra, körmünkre, de a cipőnkre, kabátunkra is. Ne öltözzük túl az alkalmat! Legyünk elegánsak, de csak hétköznapi értelemben – nevetségessé válhat, aki túlékszerezve, esti sminkkel vagy csillogó sállal jelenik meg. Döntsünk lehetőleg a konzervatív megjelenés mellett – így komolyabban vesznek.

Smink

A smink legyen szolid, természetes. Ideális esetben annyira szép a bőrünk, hogy nem igényel alapozót – ha azonban mégis, akkor a bőrünkkel azonos színárnyalatút válasszunk. Nyáron a színezett hidratálókrém épp elegendő.

A szemünket finoman, természetes színekkel árnyékolhatjuk (ilyen a kávébarna, a bézs, a füstszín), finoman, barnával kontúrozhatjuk is. Sötét szempillaspirállal tegyük nyíltabbá a szemet. A szemöldök legyen szépen ívelő és rendezett – zselével fixálhatjuk a formáját. Ne válasszunk élénk színű rúzst – akár el is hagyható. Egy kevés rózsafa árnyalatú szájfény elég. Pirosítónak válasszunk a bőrünk természetes árnyalatához közel álló színt, és óvatosan vigyünk fel egy keveset a járomcsontra és a halántékra.

Frizura

A frizuránál a legfontosabb, hogy tiszta és rendes legyen – ezeken a szabályokon túl szinte semmi megkötés nincs. Ha szeretnénk, hogy komolyan vegyenek bennünket, lehetőleg ne viseljünk óriási tupírozott vagy élénk rózsaszínre festett frizurát. Ha hosszú a hajunk, fogjuk össze – komolyabb, professzionálisabb hatást kelt.

Az élénk, extrém színű frizurák alkalmasak lehetnek egyes reklámszakmákban, bizonyos termékek értékesítésénél, de az esetek többségében mégsem örül meg neki a munkáltató. Ezekre azonban nincs szabály, a lényeg a tiszta, egészséges, csillogó haj.

Lakberendezési tanácsadó, kreatív nő, aki szereti a finomságokat és a gyönyörű, kreatív környezetet. Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkReggeli a teraszon
Következő cikkFeng shui tanácsok a dolgozószobához