Fertőzött homoktól vakult meg Cintia – gyűjtenek a gyógyítására

cintia1-300x210.jpg

Bele sem gondolunk, hogy milyen fontos lenne tisztán tartani a homokozót, ugyanis ha szemét vagy éppen állati ürülék kerül a homokba, az számtalan fertőző betegség okozója lehet. A Tiszta Homokozóért Alapítvány szakértői szerint rendszeres tisztításra és rendeletre lenne szükség ahhoz, hogy a gyerekek ne betegedjenek meg kedvenc játszóhelyükön. Az alapítvány most Cintiának szeretne segíteni, annak a kislánynak, aki a homokozóban beledörzsölte a szemébe a fertőzött homokot, és a toxoplazmózis miatt fél szemére megvakult.

– Tavaly októberben kezdődött a kislányom kálváriája. Cintia kicsit kancsalítani kezdett a bal szemére, megijedtem, de semmi rosszra nem gondoltam. A házi orvosi szűrővizsgálaton sem találtak semmit – emlékszik vissza a kislány édesanyja, Aranka.

Az anya azonban nem nyugodott bele ebbe, több orvosi vizsgálat következett. Végül kiderült, hogy Cinti szervezetét a toxoplazmózis károsította. A kislány édesanyja ápolónő, pontosan tudja, hogy mi vár a kislányára. Orvosi vizsgálatokra jár vele, és reménykedik a gyógyulásban. A vizsgálatok, a műtétek, az utazások – vonattal, mert autójuk nincs – azonban kimerítették a család anyagi tartalékait. A banki hitel törlesztőrészletét már nem tudják fizetni, nehéz helyzetbe kerültek.

A Tiszta Homokozóért Alapítvány elhatározta, hogy segít a kislánynak, ezért gyűjtést szerveznek. A következő számlaszámra várják az adományokat: CINTIÁÉRT: K&H 10401282-50526570-54711004

– Néhány éve, kisgyermekes szülőként szembesültem azzal, milyen állapotok uralkodnak a játszótereken. Eldöntöttem: tenni fogok azért, hogy a gyerekek ne betegedjenek meg azokon a játszóhelyeken, ahová a szülők azért viszik őket, hogy a szabadban legyenek, mozogjanak, tehát egészségesek maradjanak – mondja Szemán Györgyné, a Tiszta Homokozóért Alapítvány elnöke. -Kiderült, hogy a homokozókat egyáltalán nem tisztítják, esetleg néha cserélik a homokot, de erre nincs megfelelő szabályozás. A tisztításra egyetlen, úgynevezett gázlángos módszer létezik hazánkban, de az is csak a homok felületét fertőtleníti. A környező országokban is felkutattam a lehetőségeket, és rátaláltunk a Reattherm eljárásra, amely teljesen áttisztítja a homokot. Létrehoztuk a Tiszta Homokozóért Alapítványt azért, hogy népszerűsítsük az eljárást, ezáltal sok-sok kisgyermeket óvjunk meg a homokozókban összeszedhető betegségektől.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkA pénz, az idő és a baba
Következő cikkÚjabb 5 vágykeltő ötlet

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..