Fodorné Tóth Krisztina távmunka, felnőttképzés

Témakörök: távmunka, felnőttképzés és on-line képzések

A szakértő elérhetőségei:
blog: http://tavmunkasno.blog.hu
e-mail: kriszianyu@gmail.com

A szakértő cikkei>>

Fodorné Tóth Krisztina vagyok, kommunikációs szakértő, felnőttoktató, távoktatási tananyagfejlesztő, honlaptartalom-szerkesztő, valamint távmunkás blogger és édesanya. Pécsett élek a családommal: a férjemmel, a hatéves kislányommal és a négyéves kisfiammal.

Meggyőződésem, hogy a távmunkát, illetve az informatikai eszközök segítségével otthonról való munkavégzést nem kezelik értékén a mai magyar munkaerőpiacon. Tevékenységemmel blogomban, valamint internetes cikkeimmel és egyéb projektjeimben szeretném előremozdítani a távmunka magyarországi elterjedését:

 • hogy minél több munkáltató alkalmazza ezt a munkaszervezési formát;
 • hogy minél több munkavállaló legyen tisztában azzal, mit is jelent távmunkában dolgozni;
 • hogy a munkavállalók és munkáltatók egyaránt tisztában legyenek a távmunka előnyeivel, korlátaival és szükséges feltételeivel;
 • hogy a munkahelyi toborzási és kiválasztási folyamatokban figyelembe vegyék a jelöltek távmunkavégzésre való alkalmasságát;
 • hogy a munkavállalók képzésében fordítsanak figyelmet a távmunkavégzés lehetőségére is;
 • hogy a vezetői képzéseknek része lehessen a távmenedzsmentre való felkészítés.

Ez a sok szép cél itt a Babafalván nem mást jelent, mint hogy a várandós, csecsemőt gondozó és kisgyermeket nevelő szülők a távmunkát a maga teljességében lássák. Hogy tiszta képet kapjanak róla, és ennek segítségével el tudják dönteni, szeretnének-e ők távmunkában dolgozni; ha igen, milyen területen és milyen formában. Hogy ehhez milyen további információkra, esetleg képzésre van, lehet szükségük, és ezt mi módon kaphatják meg. És nem utolsósorban: hogy ezen ismeretekkel felvértezve megtalálják a nekik leginkább megfelelő munkavégzési formát – legyen az táv- vagy „közelmunka”.

Szólj hozzá Te is!

2 EDDIGI KÉRDÉSEK

 1. Kedves Krisztina!

  Négy gyermek édesanyja vagyok,a legkisebb 1 éves.Szakápoló vagyok,5-ik éve itthon.Most lehetőség adódott egy Intenzív szakápolói tanfolyam elvégzésére, ami Budapesten lesz.
  Kérdésem,hogy jogosult lehetek-e valamilyen támogatásra (utazás,tanfolyam díjának a mérséklésére). Az OKJ-s képzés most már elengedhetetlen a munkavégzéshez.GYED-re a kecskeméti Honvédkórházból mentem el.

 2. Kedves Krisztina!

  Nyolc hónapos kisfiammal vagyok itthon, de szeretnék elvégezni egy OKJ-s képzést, amit szombati napokon tartanak. Az a kérdésem, hogy igénybe vehetek-e valamiféle kedvezményt, amivel csökkenthető a képzés költsége? Ha van erre lehetőség, azt miként és hol tudom érvényesíteni?

  Köszönöm válaszát: Erika Szegedről

Comments are closed.