Természetes növénnyel a zsírpárnák ellen!

Plectranthus barbatus (Coleus forskolii)

Az őszi időszakban is többen szeretnének felesleges zsírpárnájuktól megszabadulni, amelyhez keresik a növényi, természetes anyagokat. A legújabb kutatások alapján ez már nem reménytelen.  

Mi is a forszkolin?

A Plectranthus barbatus (Coleus forskolii) nevű növényből kivont hatóanyag, amely régi megfigyelések alapján alkalmas volt a magas vérnyomás, az asztma és más autoimmun eredetű betegségek kezelésére. „Korábbi laboratóriumi kutató munkáim során gyakorta alkalmaztam a forszkolint, melynek segítségével a pajzsmirigy sejtjeinek aktiválását sikerült elérni. Akkor is felvetődött ennek a természetes anyagnak gyógyszerként való alkalmazása, de kellő mennyiségben történő előállítása akkor még nem sikerült”– mondta el prof. Balázs Csaba endokrinológus, a Budai Endokrinközpont orvosa.

Növényi gyógyszer az elhízás és a pajzsmirigybetegség ellen

A legújabb vizsgálatok alapján a forszkolin további kedvező tulajdonságai váltak ismertté.  Kiderült, hogy megfelelő alkalmazásával jelentősen csökken a készítménytől a testsúly, a betegek jelentősen fogynak viszonylag rövid idő alatt. Ennek a jelenségnek az oka, hogy megnő a sejtekben a ciklikus adenozin monofoszfát (cAMP) mennyisége, amely a sejtek anyagcseréjét fokozza és kifejezett zsírégető hatású. Kedvező, hogy eközben csak kis mértékben fokozza a pajzsmirigy működését, ezért elősegíti a már elkezdett hormonpótló kezelés sikerét. Azt is megfigyelték, hogy ez a készítmény megfelelő dózisban képes az autoimmun folyamatokat kedvezően befolyásolni, a pajzsmirigyműködését károsító hatásokat semlegesíteni.

Csak orvosi ellenőrzés mellett szedje!

A megfelelő dózisban alkalmazott készítménynek kevés kedvezőtlen mellékhatása van. Egyedül a májbetegek, a pajzsmirigybetegek, a trombózisra hajlamosak, a szívinfarktuson átesett és a daganatos betegek esetében kell kellő körültekintéssel eljárni. Balázs professzor hangsúlyozza, hogy a különböző reklámokkal szemben az orvosi ellenőrzés feltétlen szükséges!

Leégés ellen is véd

A forszkolin nem csak zsírégető hatással rendelkezik, hanem véd a kedvezőtlen UV sugaraktól. A Molecules folyóirat egy korábbi számában közölt vizsgálat szerint ugyanis ez a készítmény jelentősen csökkenti az UV sugarak bőrkárosító és daganatot indukáló hatását. A kísérleti adatok azt mutatták, hogy a készítmény krém formájában történő alkalmazása jobbnak bizonyult, mint több magas faktorú fényvédő krémé. Ez annál is fontosabb, mert bizonyították a legrosszabb indulatú bőrrák, a melanoma számának jelentős növekedése és az ismételt leégések (strandon, szoláriumba) között oki kapcsolatot.

Megfelelő orvosi kontroll mellett ennek a növényi eredetű készítménynek a kedvező hatása így sokak számára előnyös lehet.

Forrás: www.endokrinkozpont.hu
Fotó: Wikipédia

 

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkKötődő nevelés ellenszélben
Következő cikkMegéri-e az őssejtet tároltatni?

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..