Future Home – a környezettudatos jövő

A jövő már elkezdődött program plakátja

Március első hétvégéjén rendezték meg a Future Home – A jövő már elkezdődött, családbarát kiállítást a Millenárison. A kiállítás fő célja volt, hogy a látogatóknak egyfajta szemléletet nyújtsanak abban, hogyan tehetnék környezetüket jobbá, modernebbé illetve energiatakarékosabbá. Épp ezért a rendezvényen helyet kaptak különböző eljárások, eszközök, termékek melyek segítségével környezettudatosabbá varázsolhatjuk otthonunkat. A látogatók a kiállítókon kívül szakmai előadásokat és ökofashion-show-kat is megnézhettek.

A bejárat mellett egyből visszaköszöntek rám a Greenculture ökoruhái, melyek nem tartalmaznak káros összetevőket, természetes alapanyagokból készülnek és kifejezetten környezettudatos vásárlóknak szólnak. Számomra a kiállítás fénypontjai voltak a kartonból készült bútorok, asztalok, székek, fotelek, lámpák. A Kartondesign tárgyai nemcsak ötletesek, hasznosak és praktikusak is. Otthonunkon kívül felhasználhatók irodákban, üzlethelyiségekben is.

A kiállításon találkozhattunk különböző eszközökkel, mint például az egyedi gőzautomatával , amely elsősegíti az égetésmentes vasalást, de körülnézhettünk az infraszaunák, kandallók, lúgosítók, kazánok, és a napkollektorok világában is. A szelektív hulladékgyűjtés mellett egyes kiállítók felhívták a figyelmet a környezettudatosság fontosságára. Ide tartoztak a passzív házak is, melyekben a lakók a téli fűtést és a nyári hűtést a Nap és a Föld energiájával oldják meg, tehát segítségükre többek között a nap,-illetve a szélenergiája. A WWF környezetvédő egyesület standjánál részletes tájékoztatást kaphattunk környeztünk megóvásáról, sőt mi több védett állatokat is örökbefogadhattunk.

A hölgyek legnagyobb örömére kozmetikai cégek is kivonultak az eseményre. Kedvezményesen vásárolhattunk minden bőr illetve hajtípusra készült biokozmetikumokat, hajfestékeket, samponokat, balzsamokat. Ezekben a termékekben egyáltalán nincsenek káros anyagok, kizárólag gyógynövénykivonatokból készülnek. Az egészséges életmód hívei beszerezhettek pár újdonságot, gondolok itt olyan vitaminokra, táplálék kiegészítő és gyógynövény készítményekre, melyek tartalmazzák a gyümölcsöket és zöldségeket alkotó esszenciális tápanyagok teljes tárházát.  A Zöldbolt jóvoltából vehettünk környezetbarát termékeket, például tisztítószereket, natúrkozmetikumokat, iskolaszereket, háztartási eszközöket, játékokat és könyveket.

A rendezvényen helyet kapott a Tükörben a világ című kiállítás, mely elsősorban az emberi természetre és a fenntartható fejlődésre kívánja felhívni a figyelmet. Rengeteg kép, rajz, ötletes dolog segített a nézőnek abban, hogy egy igazi felfedezőnek érezhesse magát a világban. A látogatók ezen kívül nézhettek 3D-s kisfilmeket, megcsodálhattak egy napelemes faautót, a kicsik pedig játszhattak egy igazi sóhomokozóban.

Érdemes volt kilátogatni a Millenárisra, céljukat elérték a rendezők, hiszen kiállításukkal igazi képet adtak a környezettudatos jövőről.

Szöveg és képek: Halász Éva

Szólj hozzá Te is!