Füzet készült a nagyszülőknek

Nagyszülő-füzet

Az Apa-füzet sikerén felbuzdulva az Andrek Andrea-Léder László szerzőpáros újabb kiadvánnyal nyújt segítséget, ezúttal a nagyszülőknek. A Nagyszülő-füzet célja, hogy megmutassa és hirdesse: három generáció is képes a harmonikus együttműködésre.

Nagyszülő és szülő közötti kapcsolat

Ha néhanapján a generációs különbségek feszültséghez is vezetnek, a nagyszülők kifejezetten fontos szerepet játszanak unokáik életében. Jóllehet az egyes szülésre felkészítő anyagok kevés szót ejtenek erről, ennek a kapcsolatnak egyértelműen helye van a családban. A kiadvány célja, hogy visszaállítsa a nagyszülő és szülő közötti kapcsolat kultúráját, amely segíthet abban, hogy a gyermekek megtalálják a saját útjukat – emelte ki Andrek Andrea és Léder László a füzet bemutatása alkalmából szervezett sajtótájékoztatón.

Nagyszülők kontra friss szülők

Az eseményen a szerzőkön túl részt vett Dr. Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért
felelős helyettes államtitkár is. Szerinte a kiadvány része “egy érett társadalom képének, ahol a fiatalabb generációk becsülik az időseket, akik ezáltal hasznosnak és értékesnek érezhetik magukat.”

Infinety hirdetés

Dr. Szabó Enikő, az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkárság főosztályvezetője örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a hiánypótló kiadvány
a védőnői hálózat kezébe juthat, ezzel széles körben elérve nemcsak a nagyszülőket, hanem a szülőket is.

Az esemény zárásaként Pálfay Erzsébet, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom
képviseletében, gyakorló nagymamaként kiemelte, hogy milyen fontos szerepet töltöttek be életében a nagyszülei és milyen sokat tanulhatott tőlük. Ma ő sem tudná továbbadni az értékes tudást, ha nem töltött volna elég időt a nagyszüleivel.

Mi van a modern nagyi kincses ládájában?

A Nagyszülő-füzethez Túry Ferenc, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének általános igazgatóhelyettese írt ajánlást:

“A füzet célja nemes, megjelenése valóban hiányt pótol. Segítséget nyújt abban, hogy megálljunk egy kicsit, elgondolkodjunk azon: a generációk egymásba kapcsolódása hogyan lehetne oldott és derűs, hogyan szolgálhatná azt a szép célt, hogy az élet tovább haladjon a gyermekek/unokák révén. Mindenkinek melegen ajánlom: az aktív szülőknek és nagyszülőknek, s a leendőknek is.”

A Nagyszülő-füzetet Szűcs Édua illusztrálta.

A Nagyszülő-füzet letölthető innen =>

forrás: 3kiralyfi.hu

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkNem mindenki kapja meg a héten a GYES-t!
Következő cikkMikortól nő a pocakom? Mi van, ha nem gömbölyű?

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!