Füzet készült a nagyszülőknek

Nagyszülő-füzet

Az Apa-füzet sikerén felbuzdulva az Andrek Andrea-Léder László szerzőpáros újabb kiadvánnyal nyújt segítséget, ezúttal a nagyszülőknek. A Nagyszülő-füzet célja, hogy megmutassa és hirdesse: három generáció is képes a harmonikus együttműködésre.

Nagyszülő és szülő közötti kapcsolat

Ha néhanapján a generációs különbségek feszültséghez is vezetnek, a nagyszülők kifejezetten fontos szerepet játszanak unokáik életében. Jóllehet az egyes szülésre felkészítő anyagok kevés szót ejtenek erről, ennek a kapcsolatnak egyértelműen helye van a családban. A kiadvány célja, hogy visszaállítsa a nagyszülő és szülő közötti kapcsolat kultúráját, amely segíthet abban, hogy a gyermekek megtalálják a saját útjukat – emelte ki Andrek Andrea és Léder László a füzet bemutatása alkalmából szervezett sajtótájékoztatón.

Nagyszülők kontra friss szülők

Az eseményen a szerzőkön túl részt vett Dr. Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért
felelős helyettes államtitkár is. Szerinte a kiadvány része “egy érett társadalom képének, ahol a fiatalabb generációk becsülik az időseket, akik ezáltal hasznosnak és értékesnek érezhetik magukat.”

Dr. Szabó Enikő, az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkárság főosztályvezetője örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a hiánypótló kiadvány
a védőnői hálózat kezébe juthat, ezzel széles körben elérve nemcsak a nagyszülőket, hanem a szülőket is.

Az esemény zárásaként Pálfay Erzsébet, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom
képviseletében, gyakorló nagymamaként kiemelte, hogy milyen fontos szerepet töltöttek be életében a nagyszülei és milyen sokat tanulhatott tőlük. Ma ő sem tudná továbbadni az értékes tudást, ha nem töltött volna elég időt a nagyszüleivel.

Mi van a modern nagyi kincses ládájában?

A Nagyszülő-füzethez Túry Ferenc, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének általános igazgatóhelyettese írt ajánlást:

“A füzet célja nemes, megjelenése valóban hiányt pótol. Segítséget nyújt abban, hogy megálljunk egy kicsit, elgondolkodjunk azon: a generációk egymásba kapcsolódása hogyan lehetne oldott és derűs, hogyan szolgálhatná azt a szép célt, hogy az élet tovább haladjon a gyermekek/unokák révén. Mindenkinek melegen ajánlom: az aktív szülőknek és nagyszülőknek, s a leendőknek is.”

A Nagyszülő-füzetet Szűcs Édua illusztrálta.

A Nagyszülő-füzet letölthető innen =>

forrás: 3kiralyfi.hu

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkNem mindenki kapja meg a héten a GYES-t!
Következő cikkMikortól nő a pocakom? Mi van, ha nem gömbölyű?

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..