Gréta garbója – Versek óvodásokról

Finy Petra ebben az óvodásokat témájául választó kötetben gyerekhez és felnőtthöz egyszerre szól, a tőle megszokott kiváló humorral és eredeti szóhasználattal. A versek hétköznapi élethelyzeteket dolgoznak föl, mint pl. az ovis szerelem, a kistestvér várása, az otthoni rosszalkodás vagy a felnőttek dühöngése.

Lackfi János ezekkel a szavakkal ajánlja a kötetet: „Finy Petra kicsit másképp használja a szavakat, mint szoktuk, ettől aztán a szavak is kicsit másképp használják a világot, mint ahogy szokták. Ettől aztán kicsit megbillen a világ, pontosan úgy, mint a hinta vagy a repülő, és rögtön az égbe is repülünk vele. […] és láthatunk csodát, mégpedig csupa pontosan ugyanolyan csodákat, amilyeneket otthon is láthattunk volna, ha egy kicsit jobban kinyitjuk a szemünket. Vagy egy kicsit jobban behunyjuk.”

A versekhez tökéletesen illeszkednek Holló Anna humoros, részletgazdag képei.

A könyvet elsősorban óvodás gyerekeknek és főleg szüleiknek ajánljuk, bár garantáltan az egész családnak remek szórakozást nyújt!

Gréta garbója, illusztrált verseskötet. Versek: Finy Petra, illusztráció: Holló Anna. Naphegy Kiadó. Kemény borító, cérnafűzött, 88 oldal. Fogyasztói ár: 2800 Ft

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..