Gyerekprogramok hétvégére

anyuka két lánnyal a parkban sétál

Annyi szuper programot ajánlat érkezett hozzánk, hogy nem tartjuk meg magunknak! Bár lehet, hogy felhős lesz az idő, de ezen a hétvégén tuti nem jó otthon maradni! Szemezgessetek azokból a programokból, amikre gyerekeket várnak nagy szeretettel!

Belvárosi Családi Piknik – Kortárs Gyermekirodalmi Játszótér

Szombaton 10-18 óráig a családoké a Károlyi-kert. Az egész napos programokkal az önfeledt és bensőséges pihenést szeretnék biztosítani a szülőknek és gyermekeknek egyaránt.A programok ingyenesek, és ha nagyon esik az eső, akkor jövő szombaton lesz a piknik, azaz szeptember 24-én.
Fellép többek között a Rutkai Bori Banda, megtekinthetőek a Ringató és Danny zenés produkciói. Itt lesz a kertben Süsü is, aki 40. születésnapját ünnepli, illetve a jeles alkalomból Bodrogi Gyulával és Csukás Istvánnal is találkozhattok. Eljön a Kabóca Bábszínház – Az égig érő paszuly előadásával és a Fabula Bábszínház is itt lesz, Mazsola és Tádé darabjával. A sétányon 10 illusztrátor foglalkozásai várják majd a gyerekeket.  A helyszínen dedikál Nyulász Péter, Molnár Krisztina Rita 10-11-ig kézműves foglalkozást tart, valamint 13-13.30-ig felolvas Kréta-rajz című regényéből.

Népi játékok, régészkedés, csacsigolás

Szuper gyerekprogram Esztergomban, szombat és vasárnap délutánra!– így kaptuk az ajánlást ehhez a programhoz. A Szent Tamás-hegyen 14:30–16:30 óra között meg lehet keresni a régmúlt cserépdarabjait és össze is lehet ragasztani, Simon Edina keramikus művésznővel, és ha mindeközben elfáradtál, pattanj fel a csacsira és menj egy kört vagy játszatok barátaitokkal a régi kort idéző népi játékokon!Vasárnap ugyanebben az időben A ProvanceCirág üzlet jóvoltából gyönyörűséges koszorúkat készíthettek, a fiúk pedig püspöksüveget!

Vonatok hétvégéje a Miniversumban

Mindenki, aki érdeklődik a vonatok és a vasútmodellezés iránt, vár a MINIVERSUM! Fedezzétek fel Európa egyik legnagyobb terepasztalát, ahol a vasútmodellek 1,3 km hosszú pályán, 14 település 600 háza, valamint 1200 személyautó és 5000 miniatűr figura között siklanak a síneken Magyarország, Ausztria és Németország legszebb tájain. Az interaktív kiállításon a gyerekek nyomják meg a gombot, amire megelevenedik a táj és mozgásba lendülnek az események.

 Színházak éjszakája – gyerekeknek már délutántól

Harminc fővárosi színház várja különleges programokkal a közönséget szeptember 17-én, a Színházak éjszakáján, amelynek eseményei a korábbi évekhez hasonlóan egyetlen karszalaggal látogathatók. A gyerekek már délutántól élvezhetik az éjszakát, a nekik szóló programokból gyűjtöttünk össze néhány figyelemre méltót.

A Budapest Bábszínházban 15 órától, fél óránként be lehet tekinteni a kulisszák mögé, egészen 20.30-ig.

Budapesti Operett Színházban, mesék szárnyán címmel, lélekfrissítő zenés utazás gyerekeknek versekkel, mesékkel. Utaskísérők: Kékkovács Mara és Bálint Ádám. A program 15-16 illetve 16-17-ig tart.

A Játékszínben 14 – 15.30-ig Gombóc Artúrral és barátaival lehet találkozni.

Karinthy Színházban meseszinkron lesz 50 percben 13 órától. Várják a legkisebbeket mesével, diafilmekkel, játékokkal és ajándékokkal. Megelevenednek a jól ismert történetek, minden érdeklődő kipróbálhatja magát mint igazi mesélő! Két órával később, 15.00-16.00 között Gévai Csilla: Amíg utazunk – szórakoztató tömegközlekedés gyerekeknek címmel beszélgetés és játékos tanulás a sikeres könyvsorozat alapján Gévai Csilla írónővel és a KoMod színészeivel. 5-12 éveseknek.

Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, mesekuckó címmel tündérek, angyalok, cicák és szörnyek mesélnek a gyerekeknek 14.00 – 16.00 óra között.

Pesti Magyar Színházban a Rumini díszletében lehet bekukkantani 13.30- 14.30 között.

Vidám Színpadon kicsit később, délután 4 órától interaktív játék gyerekeknek a Brémai Muzsikusokkal.

Őszköszöntő családi fesztivál a Bikás parkban

Középkori hangulat, régi mesterségek, vadnyugati élmények, színházi jelmezek – mind, mind az Őszköszöntő Fesztiválon a XI.kerületi Bikás Parkban. Az egész napos ingyenes programon neves fellépők szórakoztatják a nagyérdeműt, lesz baba-mama találkozó, vásár, védőnői tanácsadás és zumba is, egy rendhagyó flashmob, mely keretében gyerekek ezer héliumos lufit engednek a magasba egy-egy üzenettel.
A gyerekeket és a gyermeklelkű felnőtteket társasjátékos programok és a Minimax Gyerekhajó sztárja, Pici Cica várja. Helyszín: A Bikás park a 4-es metró egyik állomása a Kelenföld vasútállomás és az Újbuda-központ között.

Óbudai Piknik- 2016. szeptember 17.

Óbudán, most szombaton igazi piknik lesz. Bárhová lépünk, bárhová megyünk, programok kavalkádjával találkozhatunk. A kerületben szinte minden ismert helyszínen főznek valami finomat, láthatunk előadásokat, táncolhatunk, bábszínházat nézhetünk, kézműveskedhetünk, ugrálhatunk, társasozhatunk a szabadban, az estét egy hangulatos kertmozival vagy egy fergeteges utcabállal zárhatjuk. Annyi itt a program, hogy tessék választani!

Fotó: ujbuda.hu

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkLaskai Nelli, házassági tanácsadó, életöröm tréner
Következő cikkFiú lesz vagy lány?

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..