Gyerünk ki a szabadba: 5+1 tipp a piknikezéshez

Szeptembertől sokan hanyagolni kezdik a szabadtéri programokat, pedig a kirándulással egybekötött piknikezés a kora őszi napokon is az egyik legüdítőbb program, amelyet tavasztól őszig bátran űzhetünk. Most, hogy újra szép az idő, újra elővehetjük a piknikes kosarat, és útra kelhetünk. Néhány kulcsfontosságú tippet azonban érdemes megfogadni a zökkenőmentes és emlékezetes szabadtéri étkezéshez.

1. Nem a Maszat-hegy az úticélunk

Kerüljük azokat az ételeket, amelyek csak körülményesen szállíthatók, ráadásul az elfogyasztásuk is macerás. Könnyen belátható, hogy például fagyival tervezni nem jó ötlet, amikor akár órákat is eltölthetünk a forró napon.   Érthető okokból ezúttal a nagymama vajas-krémes süteménye sem éppen telitalálat, ugyanakkor jó választás lehet egy házi csokis keksz vagy brownie.

2. Ügyeljünk a rázkódásmentes szállításra!

Egyértelműen az egyik legfontosabb kérdés, amiről gondoskodni kell, hogy az ételek könnyedén szállíthatóak legyenek, és ne is szakítsák le a derekunkat szállítás közben. Ha sok főre tervezünk, érdemes kerülnünk a masszív porcelánedényeket, hiszen manapság már nagyon látványos készleteket is lehet kapni akár műanyagból is.  Ugyanakkor ne feledkezzünk el olyan nélkülözhetetlen kellékekről sem, mint a dugóhúzó vagy a konzervnyitó.

21222033358_83d2b59811_c

3. Keveset, de finomat!

Nem kell egy nyolcfogásos ebédet prezentálni, de amit csinálunk, az legyen különleges, gondosan elkészített étel. Ebben egy-egy „piknikbiztos” recept sokat segíthet, és könnyen az egész család vagy társaság kedvencévé válhat.

4. Csakis piknikhez variált fogásokkal!

A kosárba készített elemózsia legyen ízletes, ám mégis könnyen tálalható. Olyan ételekkel is gondoskodhatunk erről, mint például egy lágy grillezett sajtnyárs, egy egzotikus csirkés szendvics currykrémmel, vagy éppen egy isteni füstölt pisztrángsaláta snidlinges sajtkrémmel. Tipp: a TV Paprikán nem régiben indult „Piknik” című sorozatból pont ilyen finom és könnyű recepteket leshetünk el.

5. Kreatív jégakku

Indulás előtt az üdítőt és ásványvizet érdemes néhány órára fagyasztóba tenni, míg legalább részlegesen megfagy. Így tovább marad kellemesen hűvös, és romlandó ételeink számára még jégakkuként is szolgálhat.

+1 Az evésen túl is élmény  

A piknik élménye sokkal több egy egyszerű szabadtéri evés-ivásnál. Vigyünk magunkkal egyéb, a kikapcsolódáshoz elengedhetetlen dolgokat. Egy jó könyvből, verseskötetből felolvasva, vagy szabadtéren is játszható társasjátékokkal foglalatoskodva biztosan nem unjuk el magunkat és kellemesen telik az idő családunk, barátaink körében.

 

hirdetés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .