Gyógyvarázs Program a beteg gyermekek gyógyulásáért

K&H Gyógyvarázs Program

Idén a gyermek kardiológiai osztályok és a fogyatékos gyermekek fejlődésének támogatása áll a K&H gyógyvarázs program középpontjában. Ebben az évben kilencedik alkalommal támogatja 25 millió forinttal a gyógyvarázs program a gyermekegészségügyet, a pályázatok beadási határideje május 14-e – adta hírül közleményben a pénzintézet.

“A kardiológia, ezen belül a csecsemő- és gyermek ellátás a hazai egészségügy egyik leginkább eszközigényes ágazata. A gyermekek gyógyítása szempontjából nagyon fontos, hogy a fájdalmat nem okozó, speciális műszerek rendelkezésünkre álljanak a munkánk során. A gyakori használatból adódóan a műszerek fokozott amortizációnak vannak kitéve, így a terület számára a fejlesztések kiemelt hangsúlyt kapnak” – fogalmazott Szatmári András, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet gyermek kardiológiai osztályának vezető főorvosa.

“A fogyatékosság korai felismerése és a fogyatékos gyerekek képességeinek fejlesztése rendkívül fontos nevelésük eredményessége, és életminőségük javításának szempontjából” – ismertette a másik kiemelt témát Tímár Krisztina, gyermekgyógyász, az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal munkatársa, a zsűri tagja. A fogyatékkal élők rehabilitációjának a célja a fogyatékos személy képességének fejlesztése, szinten tartása, a társadalmi életben való részvételének, valamint önálló életvitelének elősegítése. Ezek miatt a szempontok miatt döntött a pályáztató bizottság a terület kiemelt támogatása mellett.

Idén – az előző évhez hasonlóan – a műszertámogatások mellett meseolvasó kisdoktorok látogatásaival illetve könyv- és játékgyűjtéssel is segíti az intézmények munkáját és a gyermekek gyógyulását a bank.

A programot 2004-ben hívta életre a pénzintézet, az eltelt nyolc év alatt összesen 142 gyermek-egészségügyi intézmény tevékenységét segítette.

A pályázati részletes kiírása a bank honlapján olvasható.

 

 

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkTúlélni a XXI. századot
Következő cikk10 tanács kora tavaszi allergiásoknak

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..