Harmath Andrea, szülésznő, kismama jóga oktató, csecsemő ápoló

Témakörök: szülés, vajúdás, szülésre felkészülés, csecsemőgondozás, kisgyermek ápolása, kismama és baba-mama jóga, kismama masszázs

A szakértő érhetőségei:
Honlap: http://varlakteged.hu
Telefon: 06-20-927-03-04
E-mail: harmathandrea@gmail.com

Hosszú időt töltöttem az egészségügy, ezen belül is a szülészet berkein belül. Mindig éreztem magamon, hogy én egy picit másként látom a betegeket, a betegségeket, a nőket. Fiatal lányként azonban még nagyon az utam elején jártam és csak az érzés volt meg bennem, hogy ezt másképp kellene csinálni. Fiatal lelkemet és kislányos gondolataimat egy félelmetes daganatos betegség változtatta meg gyökeresen. Elkezdtem élni a MÁNAK. Rávezettem a tudatomat arra, hogy minden napban találjak valami szépet: egy kis madár énekét, egy kedves pillantást, vagy csak ahogy megcsillan az üvegen a fény… és látni kezdtem az élet apró, de egyben hatalmas csodáit.

Látni kezdtem azt is, hogy az élet jelek sorozatából áll. Ha ezekre a jelekre nem figyelünk, nem nyitjuk meg a belső szemünket és fülünket rá, viharba kerül a mindennapi létünk és csak sodródunk az árral, ahelyett, hogy hallgatnánk a belső hangokra. Így történt az is, hogy amikor gyermekre vágytam, pár hónapon belül ott szuszogott a kisfiam a karomban, majd néhány évvel később megérkezett hozzánk a kislányom is. Kislányom betegsége egy jelenlegi nagy út az egész család számára, különösen nekem, anyaként. De már nem veszteségként élem meg, hanem egy lehetőség, melytől az én gyermekem különb már most a kortársainál, és egy olyan emberke, aki már erősebb valamennyiünknél.

Nőként az életfeladatom: a CSALÁDom.

Andi-jógaEzért a szülészeti osztályt otthagyva más irányba léptem.

Egy jelként érkezett az is, hogy kismama jógát kellene tartanom. Ekkor még semmit nem tudtam a jógáról. Elmentem egy fitneszterembe, hogy megnézzem miről is van szó. Sok kígyótestű lány hosszú időn keresztül fárasztó és kicsavarodott pozíciókban izzadt. Picit tartottam tőle, hogy én hogyan fogok idáig eljutni.

Mégis megkerestem Budapesten a legjobb tanfolyamot és a Padma Stúdióban egy csodába csöppentem. Ezt a csodát szeretném átadni minél több kismamának. Szívem szerint kötelezőként felírnám receptre mindenkinek, aki kisbabát hord a szíve alatt, de tudom, ami kötelező, azon nincs áldás.

2008 óta tartok kismama és baba-mama jóga órákat, időközben elvégeztem a kismama masszőri tanfolyamot. Szülésfelkészítő tréningeket, babaelsősegély tanfolyamot szervezek és tartok pároknak.

A kismama jógaoktatók képzésében a szülészeti ismeretekről tartok órákat a résztvevőknek a tanfolyamon.

Még én is úton vagyok, de az eddigi tudásomat és tapasztalataimat szívesen osztom meg nőtársaimmal. Együtt rendszerint megoldást, válaszokat találunk az élet nagy kérdéseire.

Amivel megkereshettek: Várandóság alatti problémák (testi/lelki), kismama masszázs, kismama jóga, vajúdás, szülés kérdései, természetes gyógymódok, újszülött és csecsemőgondozás.

Kérdezni a HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ mezőben tudsz és a választ is itt találod majd meg. Kérlek, tekerj egy kicsit lefelé.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

2008 óta tartok kismama és baba-mama jóga órákat, és kismama masszőri tanfolyamot. Szülésfelkészítő tréningeket, babaelsősegély tanfolyamot szervezek és tartok pároknak. Amivel megkereshettek: Várandóság alatti problémák (testi/lelki), kismama masszázs, kismama jóga, vajúdás, szülés kérdései, természetes gyógymódok, újszülött és csecsemőgondozás.
Előző cikkNövelik a koraszülés veszélyét a frontok?
Következő cikkVigyázat, jön a hó és az ónos eső hétvégén!

1 KÉRDÉS

  1. Kedves Andrea!
    34 éves 26 hetes kismama vagyok, 2. kisfiamat várom, az első épp akkor lesz 3 éves amikor az öccse születik.
    Sajnos az első fiamat császárral szültem, nem számítottam rá mert semmi baj nem volt a várandósságom alatt.Nagyobb is volt(3.5 kgval született) és koszos volt a magzatvíz mikor csak 2 ujjnyira tágultam, 2-3 óra kórházi vajúdás után.
    Nagyon szeretnék természetesen szülni, megtapasztalni, de ahol fogok az orvosok, főleg a főorvos elég sok császárt csinál, nem nagyon támogatják főleg ha az első is az volt.Érdeklődnék lenne e valami torna(jógáztam de mostanában már szinte 1-2 alkalommal egy hónapba ha eljutok) vagy gyakorlat, módszer amivel a tágulást elősegíthetem, esetleg teaféle, vagy bármi mentális gyakorlat.
    Köszönöm előre is

Comments are closed.