Homeopátia és gyógynövények szülés, vajúdás alatt

Homeopátiás szerek szüléshez

Kérdés:
Szülés előtti homeopátiás golyó szedésével kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Harmadik babámat várom, hamarosan betöltöm a 38. hetet. Második vajúdásom alatt szedtem a Caulophyllum CH5 golyócskát félóránként. Úgy éreztem, hogy jó volt, segített. Fél ötkor értünk be a kórházba, negyed tízkor már babáztam.

Most azt olvastam, hogy már a szülés előtt is lehet szedni, az is segít, de azt nem szeretném, hogy emiatt hamarabb induljon be a szülésem. Előző két gyerkőcömet a 39. héten szültem, de most, a harmadikat várva úgy szeretném minél tovább bent tartani, annyi dolgom van még… Kérdésem tehát: szedhetem-e ezt a golyót, ha igen, milyen adagolásban? A málnalevél teát iszom, kb. egy hete.

Válasz:
Leveledből úgy tűnt, hogy a második szülésednél nagyon jól sikerült alkalmaznod a homeopátiát. Szerintem nem kéne változtatni a már jól bevált módszereden. Caulophillum szedése a várandósság végén, csak a különösen kemény, éretlen (esetleg műtéten átesett) méhszáj esetén indokolt. Vagy akik az előző szüléseik során nagyon hosszú ideig vajúdtak. Az ezt megelőző szülésed tapasztalata nem ilyen szülést sejtet, tehát bátran a tested jó működésében bízva vághattok bele ebbe a szülésbe is. Sikeres, boldog szülést kívánok!
Miskolcziné T. Ildikó dúla, szülésfelkészítő

Kérdés:
Mikortól ajánlott a málnalevél tea fogyasztása, és milyen homeopátiás szereket lehet szedni a vajúdás megkönnyítésére?

Válasz:
A 36. héttől málnalevéltea fogyasztása javasolt, hogy a medence izmok és a méhszáj felpuhuljon. A vajúdás megindulásától pedig cimicifuga és caulophyllum homeopátiás szerek szedése javasolt felváltva, fél óránként.
Miskolcziné T. Ildikó dúla, szülésfelkészítő

Szólj hozzá Te is!