Honnan szerezzünk farsangi jelmezt?

Ahogy közeledik a február, gyermekeink egyre izgatottabban kérdezgetik egymástól, ki minek fog öltözni a bölcsődei, óvodai maszkabálon. Mi, anyák is feszült figyelemmel hallgatjuk a válaszokat, aztán, ha gyermekünk királylányt, lovagot, tündért választ, megkönnyebbülten mosolygunk, míg a dinó, hétfejű sárkány és dinnye jelmezt viselni kívánó csemeték szülei meg a fejüket fogják…

Jelmezvásárlás és kölcsönzés

A kereskedők a farsang idején sem hagynak minket cserben, a jelmezek beszerzésének legegyszerűbb és legkockázatmentesebb módja, ha gyermekünkkel ellátogatunk egy nagyáruházba, játékboltba, vagy valamelyik széles kínálattal rendelkező ruhaboltba, és ott együtt kiválasztjuk a farsangi öltözéket. Sokféle állatjelmezt árulnak vagy kölcsönöznek, de persze rajzfilmfigurákból sincs hiány, különös tekintettel a szuperhősökre és a hercegnőkre.

Ne feledkezzünk meg az olyan fontos kiegészítőkről, mint varázspálcák, szárnyak, kardok, stb. Mindezek beszerzése, főként a többgyerekes családokban, komoly beruházást jelent, de vigasztalódjuk, mert a csemeték év közben is szívesen rendeznek spontán farsangot otthon, sőt olyan gyerek is akad, aki szeret Batman-ként sétálni Budapest city veszedelmes utcáin.

Jelmezkészítés házilag

Ha túl sok Anna, Peti és Gergő könyvet olvastunk, akkor egyfajta nyomás alatt érezhetjük magunkat, hogy magunk készítsük el gyermekeink jelmezét. Tudni kell azonban, hogy ehhez kreativitás és türelem szükséges. Az is sokat segíthet, ha tudunk például varrni.

farsangi jelmezek gyerekeknek

Az interneten rengeteg jelmezkészítési útmutatót, ötletet találhatunk, a pár óra alatt megalkotható jelmezektől kezdve a több hetes munkát igénylőkig. Szóval, ha valakinek van kedve és tehetsége, akkor hajrá, az otthoni készített jelmez biztos nem fog szembejönni a maszkabálon! Készüljünk fel lelkileg, mert úgy is járhatunk, mint az egyik ismerős kislány anyukája, aki két hétig dolgozott a pillangó jelmezen, amit végül a gyermek nem volt hajlandó felvenni, mondván, hogy ő nem akar rózsaszín denevérnek öltözni…

Jelmezek másodkézből

Év elején a használtruha boltokban rengeteg jelmezt árulnak, bár az angliai készletekre erős Halloween-i beütés jellemző, sok a töklámpással díszített ruha, a boszorkány, a csontváz és vámpír kosztüm.

Az internetes aukciós oldalakon mind használt, mind új jelmezt is vásárolhatunk, itt nagyon fontos, hogy a méretezésre figyeljünk, és ha megérkezik az öltözék, időben próbáltassuk fel a csemetével, hogy ne a farsang reggelén derüljön ki, hogy nem is vagyunk már olyan kicsi katicabogarak…

A testvérek természetesen örökölhetik egymástól a jelmezeket. Még egy pénztárca kímélő tipp: a rokonságban és a baráti családok körében körbeküldhetünk fényképeket a tavalyi farsangról, és ha csemeténknek megtetszik valamelyik jelmez, már indulhat is a cserebere.

 Wilcsek Médea

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..