Szülésfelkészítő foglalkozás hallássérült és siket kismamáknak, pároknak

A négy alkalmas szülésfelkészítőt szervez hallássérült és siket kismamáknak és párjaiknak a Hallássérültek Rehabilitációjáért Küzdők Egyesülete. A foglalkozások célja, hogy minden szülés előtt álló szülőpár, egyenlő eséllyel, megkaphassa azokat az információkat a születés és szülés folyamatáról, amik hozzásegíthetik őket a szülés természetes, emberi, boldog és méltó megéléséhez.

A foglalkozások témái: Tervezhető -e a szülés? Néhány gondolat a szülési tervről. Félelem és fájdalom a szülőszobán. A természetes és gyógyszeres fájdalomcsillapítás lehetőségei. Praktikus tanácsok a szülés körüli órákra. Mit és hogyan segíthet a jelenlévő apa? Néhány gondolat a császármetszésről. Az „Aranyóra” jelentősége. Családdá válunk, avagy beszélgetés a gyermekágyas időszakról (alvás, szoptatás, hordozás).

ID-100111550Ma már köztudott dolog, hogy a születés körülményének módja, és minősége kihat egész életünkre, valamint az, hogy a gyermek születésekor CSALÁD is születik. Az új család legemlékezetesebb és legcsodálatosabb első és megismételhetetlen eseménye a gyermek megszületése, ami egy egész életre meghatározza a születés idején jelenlévő minden résztvevő életét. Nem mindegy tehát, hogy ez milyen esemény a születendő család életében.

A programsorozat a szülésre való ráhangolódást segíti, sok hasznos információ nyújtásával, de fontos hogy a jelenlévő párok elhozhassák kérdéseiket, bizonytalanságaikat, és félelmeiket is, amik a megbeszélések után magabiztosságot és biztonságérzetet jelentenek majd nekik a szülés idején. A kórházi halló környezet nem lehet forrása a bizonytalanságnak és félelemnek egy hallássérült, siket szülő nő esetében, ezért az ő szülésfelkészítésük is éppen olyan fontos, mint a halló várandós mamáké.

A foglalkozásokat Wittmann Andrea szülésfelkészítő és szüléskísérő dúlát vezeti. A foglalkozások időtartama alkalmanként 3 óra lesz, és a programokra bármikor be lehet kapcsolódni.

A 2014. tavaszán (március) induló programsorozat pontos időpontjairól és részleteiről a HARKE honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

fotó: freedigitalphotos.net

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..