Így lehet tökéletes a 4D ultrahang élmény!

4D ultrahang vizsgálat

A babamozi a várandósság minden szakaszában más-más élményt nyújt. Korábbi vizsgálat esetén többet láthatod mozogni, míg később egy igazi kisbaba képe rajzolódik ki előtted.

Minden 4D ultrahang során sor kerül a magzat és a méhlepény vizsgálatra is. Emellett készülnek képek és természetesen videó is. Aki szeretné, a várandósság alatt akár többször is elmehet babamozizni, hiszen semmiféle kockázatot nem jelent.

Mikor menj 4D ultrahangra?

Akár már a 12. héttől el lehet menni babamozizni, a 15. héttől már a baba neme is pontosan megállapítható, és bár ekkor még igen soványka, ám annál aktívabb.

A legideálisabb a 23-30. hét között beiktatni a 4D ultrahang vizsgálatot. Ekkor a magzat még elég kicsi ahhoz, hogy a lehető legtöbbet láthass belőle – finom masszírozással és egyéb bababarát trükkökkel könnyen előnyös pozícióba terelgethető -, ám elég nagy ahhoz, hogy a születési „babaformáját” mutathassa.

4D ultrahang

A 30. hét fölött jóval nehezebb 4D Ultrahanggal kilesni, mivel a hely egyre szűkebb a számára, és legtöbbször fix pózokban fekszik, amiből nehéz kimozdítani.

Ikrek esetén azonban érdemes előbb menni – 21-25. hét -, hogy a picik még ne takarják egymást.

Hogyan készülj a 4D ultrahangra?

Ahhoz, hogy a babád minél aktívabb legyen – és így nagyobb élményben legyen részed – érdemes a vizsgálat előtt körülbelül 1 órával enni, vagy közvetlenül azt megelőzően némi csokoládé, kevés koffein vagy séta segítségével mozgékonyabbá tenni.

Fotók: pixabay.com

Erről a témáról a Vizsgálatok rovatban olvashatsz többet!

 

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

HISZEK abban, hogy kétgyerekes Anyának, Nőnek, Társnak, Barátnak, igenis lehet egyszerre lenni, akár napi 5 óra alvással is. TUDOM, hogy mi Nők, miért aggódunk, mitől félünk, vagy épp olvadunk el, mi az, ami kimozdít a hétköznapokból, és mivel nézünk farkasszemet nap, mint nap. CÉLOM, hogy a szavaimból összeálló cikkek informáljanak, szórakoztassanak, okozzanak meglepetést, MEGMOZGASSANAK!
Előző cikkPCOS – Vedd fel a harcot tornával!
Következő cikkMa reggel már NE használd ezt a készletet!