Így vigasztald kisbabádat oltáskor

Így vigasztald kisbabádat oltáskor
Így vigasztald kisbabádat oltáskor - pixabay

Az első oltások mindig nehezek a kisbabák és édesanyák számára is. Na de hogyan lehet a könnyebben túlélni az oltásokat? Hogyan vigasztald kisbabádat oltáskor? Ezekre a kérdésekre keressük választ.

Habár az oltások mindig nehezek a szülőnek és a picinek is egyaránt. Mégis több az előnyük, mint a hátrányuk. Mégis van néhány dolog, amit tehetsz, hogy az élmény kevésbé legyen rossz.

Babák & Tipegők 1 helyen | Pepita.hu

Ha a babád újszülött vagy 5 hónaposnál fiatalabb, próbáld ki az alábbi lépéseket, azonnal, miután oltást kaptatok.

  1. Az oltás után pólyázd be a gyermeket. Az oltás előtt is lehet, de hagyd szabadon a baba lábát az oltáshoz.
  2. Dúdolj neki egy dalt, hogy megnyugodjon kicsit.
  3. A karjaidban hintáztathatod is egy kicsit a csecsemődet.
  4. Adj lehetőséget neki az evésre (akár szoptatással, üveggel vagy cumival).
  5. Beszélj hozzá nyugodt hangon.
  6. Igyekezz elterelni a figyelmét a folyamat alatt!
Mit okozhat a terhesség alatt szedett paracetamol?
Fecskendő, Tű, Injekció, Lövés, Beadni, Gyógyszer, vigasztald kisbabádat oltáskor
pixabay

Bizonyos módon a cukros víz oldat segíthet. Ha belemártasz egy cumit ebbe az oldatba, majd egy nyűgös picinek adod, nyugtathatja őt. Az oltás kezdete előtt és után próbálj meg enyhe masszázst adni neki, és dörzsöld meg az injekció helye körüli bőrt. Ez a masszázs akadályozhatja, hogy a terület annyira fájó legyen.

Kézfertőtlenítő vásárlás: árak, képek infók | Pepita.hu

Idősebb csecsemő vagy gyermek számára előfordulhat, hogy a bepólyázás vagy a masszázs nem működik. Hagyd, hogy gyermeked az öledben üljön a szuri alatt. És tereld el a figyelmét egy játékkal, könyvvel vagy dallal. Ne próbálj nyugodtnak tűnni, ha nem vagy az. A picik fel tudják ismerni a szülők szorongását, és emiatt ők is hasonlóan érezhetnek.

Ha babának fájdalma van az oltás helyén, vagy láza van, és rosszul érzi magát, beszélj az orvossal erről. Ő majd elmondja, hogy milyen gyógyszereket adhatsz neki.

Baba & Gyerek Divat 1 helyen | Pepita.hu

Ne felejtsd el utána dicsérni a kicsit! Egy-egy pozitív gondolat könnyítheti a következő orvosi látogatást. Próbálj valami vicceset csinálni a találkozó után. A parkba vagy a játszótérre tett kirándulás boldogabbá teheti a nap emlékeit.

VIA

hirdetés
Ha van kimeríthetetlen téma és témán belüli kérdéskör ezen a csodálatos bolygón, úgy vélem ezek pontosan a gyereknevelés és a család témakörei. Minden nap hoz némi változást, mindig jönnek újabb és újabb fordulatok a világban, mindig lesznek időszerű kutatások, melyekről igenis érdemes írni. Önnön gyermekkori tapasztalatokat, személyes gondolatokat, szakmai cikkek fordításait öntöm szavakba. Az írás az életem fő mozgatórugója. Legyen szó cikkekről vagy versekről, izgalmasnak és gyönyörűnek találom az alkotás ezen módját. Az információáramlás könnyeden zajlik modern világunkban, ezért nagy lehetőség számomra, hogy egy ilyen nagyszerű közösséggel oszthatom meg mondandómat, mint amilyenek Ti vagytok!
Előző cikkOnline testnevelés – Digitális Jólét Program
Következő cikkBaj, ha egész nap nem cserélsz betétet?

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .