Ingyenes nyelvtanári fejlesztő feladatok az interneten

nyelvtanári fejlesztő feladatok

Elsősorban nyelvtanárok számára készült, de az idegen nyelvvel foglalkozó diákok, szakértők számára is hasznos és érdekes információkkal szolgál a www.keronline.hu oldal. A honlapon jelenleg angol és német nyelvből, három KER (Közös Európai Referenciakeret) szinten, különböző készségekhez kapcsolódó feladatokat találhatnak a látogatók.

Az oldal a Közös Európai Referenciakeret által meghatározott szinteket mutatja be, tulajdonképpen egy online továbbképzés formájában. A nyelvtudás szintjeinek pontos ismeretére a nyelvtanárok hétköznapi munkájában mindenképp szükség van.

„A honlap hiánypótló, mivel a KER a jogszabályokban már tíz éve jelen van, emellett épít rá a Nemzeti Alaptanterv, a különböző kerettantervek és az érettségi vizsgaszabályzat is. A továbbképzésekben, az egyetemi oktatásban azonban nem, vagy csak szórványosan találkozhatunk vele” − fejti ki Fazekas Márta, az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központjának vezetője a felület létrehozásának legfőbb indokát. Hozzáteszi, fontos erénye az oldalnak, hogy mindenki számára ingyenes lehetőséget nyújt a tanulásra. Emellett mivel csupán számítógép és internet-hozzáférés szükséges hozzá, az ismeretbővítés, a gyakorlás nem helyhez, időponthoz kötött.

A honlapon jelenleg két nyelven − angolul és németül −, három szinten olvasásértési, írás-, hallott szövegértési és beszédkészség- feladatok olvashatók és hallhatók, de két-három hónapon belül már a franciatanárok is bővíthetik ismereteiket az oldal segítségével.

forrás: Edupress
fotó: pixabay

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..