Insta(nt) gondolatok 5. – A kevesebb sokszor több

Néhány hónapja kezelem a Babafalva Instagram oldalát. Nézegetem és gondolkodom… Ezeket a gondolatokat szeretném veletek időről-időre megosztani. Remélem, ti is megosztjátok velünk a ti gondolataitokat, érzéseiteket a megpendített témákkal kapcsolatban. És persze ne felejtsétek követni a Babafalva Instagram oldalát sem! 😉

Tökéletes képek. Tökéletes alak. Tökéletes baba. Tökéletes élet…

Valóban?

Nagyon szeretem az Instagram-ot, az eredeti céljáért. Aktuális képeket megosztani magamról, a családról, babáról. De az utóbbi időben (évben?) arra kellett rájönnöm, hogy ez egy máz. Édes, cukorszirupos máz a NEM valódi világról… Kinek jut arra ideje, hogy a tengerparton a tökéletes ruciba öltözve, a tökéletes fürdőruhába bújtatott gyermekkel fényképezkedjen? És mindezt még méretezi, filterezi, szűrőkkel látja el? Csak úgy instant módon? Hát nem tudom, ki hogyan zsonglőrködik az idejével, nekem nem szokott sem eszembe jutni, sem sikerülni elkészíteni.

Inkább választom a kevesebb-több elvet. Kevesebb kép, több idő a családdal. Kevesebb műmáz, több valódiság. Kevesebb tökéletesség, több anyai szeretet.
Mert ez a lényeg. Jut időnk a gyerekünkkel foglalkozni csak úgy instant? Jut időnk leülni vele játszani? Tényleg olyan fontos, hogy a bábszínház kezdetét megörökítsük vele, majd ezt azonnal posztoljuk?

Anyák! Szeressük a családunkat, gyerekünket
és éljük meg VELE a pillanatot!

Babafalva Instagram

Insta(nt) gondolatok 3. – Pocakosan

 

Nő-feleség-anya-tanár-gyerek-szerkesztő. Ez vagyok én. Néha kicsit sok. Néha pont elég. És a sorrend sem ez. A férjemnek Feleség vagyok elsősorban, a gyerekeimnek Anya, a szüleimnek Gyerek, a munkahelyen tanár, szerkesztő. Egyébként Isten gyermeke, Nő, aki kutatja az életet, hogyan érdemes élni. Mik azok az értékek, amik fontosak az én életemben, családunkban és remélhetőleg majd a gyerekeink családjaiban is. Az értékekről szólnak cikkeim. Arról, hogy bátran merjük önmagunk lenni, mert mi így vagyunk a legjobbak.
Előző cikk1. gyermek divathét Magyarországon
Következő cikk#koptassbudapest – rekordkísérlet két hazai babamárkával