Izgő-mozgó babavárás

futó-tengerpart-pepitablog

A várandós időszak egybefügg a fáradékonysággal, való igaz. De ez a kezdeti időszak. Ezt ki kell “bekkelni”. És ha ennek vége, ezt mindenki maga dönti el, illetve maga érzi vagy az orvosa tanácsára hagyatkozva, teljesen mindegy, vissza állhat a “régi rend”.

Már azoknál a hölgyeknél, akik előtte is mozogtak, tornáztak. Én is közéjük tartozom 🙂  Imádok sportolni!
Teljesen kikapcsol és való igaz, örömre, bánatra, rossz napra, jó napra mindenre gyógyír!

naplemente-pepitablog

Segít levezetni a feszültséget, a fölös energiát, a rossz kedvet. De nyilván az áldott állapotnál nincs fontosabb. Legtöbbször a baba diktál.

Első terhességemnél veszélyeztetett terhesnek nyilvánítottak, (ennek volt egy előzménye ) de ez egy másik téma.

Sok mindentől eltiltottak, ami először sokkolóan hatott rám, de elfogadtam, hogy ez most nem (csak) rólam szól.

Többek között a sporttól! A nehéz súlyok emelésétől. A megerőltetéstől.
Nehéz időszak volt, de a fáradság még nehezebb, ami mellettem volt ebben az időben.

Jól esett lustálkodni, pihenni.

pihenés-pepitablog

Aztán teltek a hetek, hónapok és éreztem, hogy egyre jobb a közérzetem, egyre több az “élet ” bennem, amit jó lenne levezetni. Egyre többször motoszkált bennem, hogy mi lenne, ha (csak finoman) de elkezdeném a mozgást.

Éreztem, hogy hiányzik. Néztem videókat, terhes tornákat, kommenteket és persze konzultáltam az orvosommal, hogy mi a tervem. Megbeszéltük és nem talált kifogást ellene. De csak módjával.

Ez még több erőt, lendületet adott és nekiláttam a terhes tornának. Nem volt elég, többet akartam. Még csak meg sem izzadtam. (Bár bevezetésnek jó volt, hisz akkor mégis csak kimaradt egy pár hónap.)

A terhességemet végig alapos vizsgálatokkal követték, tehát szépen fejlődött a kisbabám és jól éreztem magam a bőrömben. Kialakítottam a saját edzéstervemet 🙂

Persze nem heti 5-6 nappal indítottam, hanem 2-3 nappal és többször meg-meg álltam, ha úgy éreztem, hogy pihennem kell edzés alatt. Semmi sincs kőbe vésve, kedves anyukák!!!

Mindenki annyit tornázzon vagy mozogjon, amennyi jól esik.

Ez abszolút személyre szabott. De a mozgásra IS nagyon nagy szükség van ebben az időszakban. Hisz, jobb lesz az erőnlétünk, a kitartásunk, a kedvünk. Fittebbnek érezhetjük magunkat a hízás ellenére is. És lelkileg rendben tart! Ami nagyon fontos, mert nem mindenki viseli jól a babavárás időszakát.

jóga-pepitablog

A szüléshez is nagyban hozzájárul, ezt orvosok, szülésznők is alátámasztják.

Kevésbé alakul ki visszér. És hát valljuk be, egy fitt kismamánál nincs is jobb és szebb 🙂
Persze senkit sem szeretnék felbuzdítani, anélkül, hogy ezt az orvosával megbeszélnék!

Vannak sajnos olyan kismamák is, akik tényleg és szigorúan el vannak tiltva a tornától. Én a szülés előtt két hétig abszolút az edző kismamik táborát erősítettem. Jó volt, nem bántam meg.

boldogság-pepitablog

A mostani terhességemnél is ugyanezt fogom tenni, illetve teszem is. Nemsokára félidőnél járok és érzem magamban a “tomboló erőt ” és elszántságot.

Tehát, kedves és kitartó kismamák fel a fejjel és mozogjatok, amennyit csak tudtok!

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..