Jótékonysági est az autizmussal élőkért

autizmus

Az autizmussal élőkért rendeztek jótékonysági estet 2018. január 19-én, pénteken a Zeneakadémián. A nagyteremben Harcsa Veronika énekesnő és zenésztársai adtak koncertet.

„A műsor első felében Razvaljajeva Anasztázia orosz származású, Magyarországon élő hárfaművésszel az idén száz éve elhunyt francia zeneszerző, Claude Debussy műveit adjuk elő, majd a szünet után állandó alkotótársammal, Gyémánt Bálint gitárossal adunk műsort. Nagy megtiszteltetés tenni egy jó ügy érdekében.” – mondta Harcsa Veronika az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

A ferences jótékonysági est kapcsán Szabó József, az OFM lelki igazgatója arról beszélt, hogy az Autista Segítő Központ bentlakásos intézmény, amely segít az autizmussal élő fiatalok helyét megtalálni a közoktatásban, a szolgáltató részlegben. Kitért arra, hogy először a Müpában tartottak nagyobb ferences jótékonysági rendezvényt, majd immár hatodik alkalommal a Zeneakadémia fogadja be őket. A január 19-i koncert védnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

Fontosak az autisták!

Az Autista Segítő Központot 1999-ben alapították. Az intézmény fenntartója a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány. Az intézmény Magyarországon egyedülálló módon több tagintézmény együttes, egymásra építő munkájával valósítja meg az autizmussal élő gyermekek és fiatalok, illetve az őket nevelő családok komplex megsegítését. Jelenleg közel 45 családnak segítenek azzal, hogy egy autista családtagnak az oktatását, bentlakásos gondozását, lakóotthoni ellátását megoldják.

A Continoom együttes Angyalokkal játszó című dalhoz tartozó klipjét az ASK-ban forgatták. A szöveget Hajdú Zsuzsanna és Fekete Timi írta, a zenét pedig Schrott Péter szerezte.

Az Autista Segítő Központ a következő tagintézményekből áll:

Az autizmus egyik jele már az élet első hónapjaiban megmutatkozik

forrás: MTI, autista.hu
fotó: autista.hu

Erről a témáról még a Sérült gyermek rovatunkban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkMegújult óvodák és bölcsőde Dunaújvárosban
Következő cikkAkupunktúrával a fájdalom ellen

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..