Kalandpark épeknek és sérülteknek

Mászópálya a kalandparkban. MTI Fotó: Nyikos Péter

Megépült Magyarország első, fogyatékossággal élőknek és mozgáskorlátozottaknak is használható kalandparkja Sárváron. A fürdővel közvetlen összeköttetésben lévő parkban van kötél- és íjászpálya, erdei tanösvény, örökzöld- és fűszernövény-labirintus, erdei sportpálya és játszótér.

A fák lombkoronája alatt megbúvóparkban egy 120 állásos erdei drótkötélpálya, egy 10 méteres mászófal, egy íjászpálya várja az izgalomra vágyó, kihívást kereső vendégeket. A tó fölötti átcsúszások, a 8 méter magas valódi erőpróbát jelentő akadályok még a legbátrabbakat is próbára teszik.

Mászópálya a kalandparkban. MTI Fotó: Nyikos Péter

A Sárvári Gyógyfürdő vezetősége felvette a kapcsolatot a Pető Intézettel, hogy együttműködést építsenek ki a fogyatékossággal élő gyermekek rehabilitációjának és fejlesztésének területén. Vancsura Miklós, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő vezetője szerint a kalandpark a sérült embereknek olyan élményt adhat, amelynek köszönhetően megnőhet önbizalmuk, illetve a kalandpark a különböző hátrányokkal élők számára egyéni és csoportos terápiás kezelésnek, mozgásterápiának, gyógytornának is tekinthető.

A kalandparkot, amelynek megépítése 100 millió forintba került, a Magyar Fürdőszövetség képviselői, a Pető intézet szakemberei és gyerekek nyitották meg július 13-án. A megnyitó után a parkban futóversenyt tartottak, amely demonstráció is volt egyben. A Ne hagyd, hogy a szerencsén múljon az egészséged! elnevezésű versenyen szépségkirálynők és ortopédusok magas sarkú cipőben futottal, amivel arra akarták felhívni a figyelmet a szervezők, hogy sok fiatal magas sarkúban jár, ez pedig tönkreteheti testtartásukat, és károsíthatja fejlődésüket.

Kép: http://www.mti.hu/Pages/newsinf.aspx?newsid=219065&lang=hun, felirata: Mászópálya a kalandparkban. MTI Fotó: Nyikos Péter

 

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkMégis jár a GYES a rehabilitációs ellátás mellett is
Következő cikkLengyeles brokkoli köret

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..