Mozgáskorlátozott gyermekeket lát vendégül a Fővárosi Állatkert

Mozgáskorlátozott gyermekeket lát vendégül a Fővárosi Állatkert
Mozgáskorlátozott gyermekeket lát vendégül a Fővárosi Állatkert

Mozgáskorlátozott gyerekeket lát vendégül családtagjaikkal együtt pénteken a Fővárosi Állat- és Növénykert Áloméj az Állatkertben című programján.

A csaknem két évtizedes hagyományra visszatekintő kezdeményezés keretében az állatkert zárása után szerveznek különleges programot krónikusan beteg vagy fogyatékossággal élő gyermekeknek. Az idei Áloméjen a mozgáskorlátozott gyerekeket hívták meg, együttműködésben a Zsótér Pál Alapítvánnyal – közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

Debrecenben tartják az idei Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztivált

Mozgáskorlátozott gyerekeket lát vendégül az állatkert

Free Ingyenes stockfotó állat, állatfotók, állatkert témában Stock Photo, mozgáskorlátozott
pexels

Mint írták, az ötlet Hollandiából, a Rotterdami Állatkerttől ered: 1996-ban a Sophia Loren Kórházzal közösen 175, rákbetegségben szenvedő gyermeket hívtak meg szüleikkel és testvéreikkel együtt, hogy egy felejthetetlen estét szerezzenek nekik. A kezdeményezés azóta nemzetközi mozgalommá terebélyesedett, ma már a világ mintegy háromszáz állatkertjében szerveznek hasonló programot. Közép-Európában először 2004-ben rendeztek Áloméjt, akkor két ország három állatkertjében, ezek egyike volt a budapesti állatkert.

Textilfehérítő

Az elmúlt két évtizedben az Áloméj az Állatkertben hagyománnyá vált a magyar fővárosban. Péntekre a Zsótér Pál Alapítványon keresztül csaknem félszáz mozgáskorlátozott gyermeket hívtak meg szüleikkel, testvéreikkel együtt.

Mosás a Pepitával

Az Áloméj az állatkert esti zárása után, 19 órakor kezdődik. Az esemény lebonyolításában mintegy félszáz állatkerti munkatárs vesz részt, ők szabadidejükben vállalták a rendezvénnyel kapcsolatos teendők ellátását.

hirdetés
Ha van kimeríthetetlen téma és témán belüli kérdéskör ezen a csodálatos bolygón, úgy vélem ezek pontosan a gyereknevelés és a család témakörei. Minden nap hoz némi változást, mindig jönnek újabb és újabb fordulatok a világban, mindig lesznek időszerű kutatások, melyekről igenis érdemes írni. Önnön gyermekkori tapasztalatokat, személyes gondolatokat, szakmai cikkek fordításait öntöm szavakba. Az írás az életem fő mozgatórugója. Legyen szó cikkekről vagy versekről, izgalmasnak és gyönyörűnek találom az alkotás ezen módját. Az információáramlás könnyeden zajlik modern világunkban, ezért nagy lehetőség számomra, hogy egy ilyen nagyszerű közösséggel oszthatom meg mondandómat, mint amilyenek Ti vagytok!
Előző cikkDebrecenben tartják az idei Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztivált
Következő cikkIngyenes szabadtéri koncertet ad a Fesztiválzenekar a Hősök terén

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .