Kangoo, zumba: mozogj jókedvűen!

zumba

Unod már a monoton edzéseket vagy épp nem lelsz örömet bennük? Ha mindez igaz, akkor a kangoot és a zumbát neked találták ki. Az elmúlt pár évben hazánkban is nagy divatja van ezeknek a sportoknak, ennek ellenére biztosan vannak olyanok, akiknek idegenek ezek a szavak.

Ugrálj!

A kangoo egy olyan mozgásforma, ahol egy speciális ,,rúgós” cipőben végezhetsz gyakorlatokat pörgős zenékre. Leginkább a fitness aerobikra hasonlít. A kangoo cipő alján rugalmas lemezek találhatók, ennek köszönhetően szinte a fellegekben járhatsz. Ez a mozgásforma nem csak szórakoztató, de elősegíti a kalóriák égetését, formálja a combokat és a feneket.

Ezenkívül az egész testedet átmozgatja, sőt zsírt is éget. Egy kangoo órán 25%-kal több kalóriának inthetünk búcsút, mint egy hagyományos aerobik órán, sőt állóképességünk is javulhat. Pozitívum még, hogy könnyen elkerülhetjük az ilyenkor szokásos sérüléseket, ugyanis a cipő felfogja az ütéseket, így gerincünk is tehermentessé válik.

Általa erősödhet az immunrendszerünk, és dinamikájának köszönhetően fejlődhet ritmusérzékünk is. Aki úgy érzi, nincsenek táncoló talpai, ne ijedjen meg, az órák egyszerű aerobik lépésekből állnak, az egyensúlyozás betanulása után pedig már a kangoo cipő viselése is gyerekjáték lesz.

És egy kis fitness

A másik legnépszerűbb mozgásforma, a zumba, amely ugyancsak egy aerobik órához hasonlít, egy kis latin tánccal megbolondítva. Lehet ez salsa, merengue, reggaeton és kumbia. A zumba -amely dél-Amerikából származik- forró, latin, tánclépéseivel az egész testet átmozgatja, zsírt éget és javítja az állóképességet.

Legfőbb célja a szórakoztatás. Az edzésen sok-sok latin zene váltja egymást, a jó kis táncok mellett észre sem venni, hogy számos hatással van ránk, hiszen nem csak jobb kedvünk lesz tőle, de fogyókúrának sem utolsó. Az alakformáló krémekkel ellentétben, ez tényleg hatásos, természetesen nem leszünk tőle egyből szupermodellek, de idővel átformálhatja alakunkat, mozgáskultúránkat.

Feltöltődésnek, stresszoldásnak, egészségünk megőrzésének mindkét sport kitűnő, nemtől és kortól függetlenül.

Szólj hozzá Te is!