Az igaz szeretet harmadik titka: adni

3titok-adni.jpg

Gyakorlatod egyre nagyobb a szeretetteli gondolkodásban, és már a tisztelet sem okoz gondot, elérkezett, hogy megtegyük a következő lépést az igazi szeretet felé. A harmadik titok az adni tudásról és annak óriási erejéről szól. Már birtoklod a gondolat és tisztelet erejét, most adni tanulsz meg, hogy egyre árnyaltabb képet tudj kialakítani önmagadról és a szeretetről.

Az alapgondolata ennek a titoknak az, ha szeretetet akarsz kapni, egyszerűen csak adnod kell. Minél több szeretetet adsz, annál több szeretet áramol vissza hozzád. Ne feledd, a szeretet olyan, mint a bumeráng, mindig visszatér hozzád!

Most felteheted a kérdést: akkor pontosan mit is jelent a szeretet? Szeretni azt jelenti, hogy egy részt adsz önmagadból, fizetséget nem kérve, és feltételek nélkül. De ehhez sokszor az kell, hogy mi adjunk elsőnek. Sokan csak akkor képesek adni, ha már megtapasztalták a kapás örömét. „Szeretni foglak, ha te szeretsz engem”… ugye neked is furcsának tűnik ez a mondat. Pedig, hidd el, sokan így teszik ezt a mindennapjaikban. Ahelyett, hogy megtennék az első lépést. Nem kockázatos, mert a szeretet mindig visszatér, lehet, hogy nem attól az embertől, akire sugározzuk, hanem mástól, de az biztos, hogy visszajön megtöbbszörözve. A legegyszerűbb adás, pedig a cselekedeteinkben rejlik. Tehát cselekedj jót, csak úgy!

Mielőtt kapcsolatra lépnél (akár szerelem, akár csak barátság a cél) ne azt kérdezd, hogy a másik ember mit tud adni nekem, hanem azt, hogy te mit tudsz adni neki.

A jó kapcsolatok alapreceptje olyan egyszerű: soha ne arra figyelj, hogy te mit kaphatsz, hanem mindig az legyen előtted, hogy mit adhatsz.

Gondold végig a következőket!

  • Mosolyogni épp annyi erőfeszítést igényel, mint összeráncolni a szemöldökünket!
  • Jót mondani pont annyiba kerül, mint kritizálni!
  • Képes vagyok-e arra, hogy viszonzás nélkül, önzetlenül adjak?

Feladatod:

  • Írj listát arról, hogy te mit adhatsz a számodra fontos embereknek, hogy az ő szükségleteit kielégítsd, vagy megkönnyítsd napjait!
  • Írd össze, hogy mi az, amit nem teszel meg a kapcsolatodban!
  • Mosolyogj!
  • Hetente többször (legalább 2x) mondj jó szót, hívd telefonon, vagy írj emailt, illetve tegyél meg valamit (fantáziád szab csak határt) a számodra fontos embereknek, hogy tudják, hogy gondoltál rájuk, foglalkoztál velük, hogy fontosak a számodra!
  • Minden este gondold végig a napodat és adj hálát minden pozitívumért és a negatívumokat engedd el!

A sorozat cikkeit itt találod>>

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkKangoo, zumba: mozogj jókedvűen!
Következő cikkAFP vizsgálat: csak ijesztgetésre jó