Karácsonyfa díszek saját kezűleg

Nem csupán a fenyőfának, de akár az ablaknak, ajtónak, lámpának, polcnak aranyos díszei lehetnek az itt bemutatott hullámkartonból ill. filcből készült alkotások. Ráadásul nagyon egyszerű is megvalósítani őket.

Hullámkarton bagoly

Hozzávalók:

 • Hullámkarton három féle színben (ha csak barna van, azt akár előre festheted is)
 • Piros papír
 • 2db sötét gomb
 • Ragasztó (pisztoly a legjobb)
 • Olló
 • Vonalzó

Elkészítés:

1. A hullámpapírt a hullámokra merőlegesen vonalazd meg, kb 1,5 cm távolságra. A bagoly mérete egyéni, akkorára csináld, amekkorát szeretnél és amennyi anyagod van természetesen.

2. Vágd fel a csíkokat ollóval, majd kezd feltekerni, közben pedig néhányszor tegyél a csavarásba ragasztót, hogy ne csússzon szét. Ha elfogyott a csík, de még nagyobbra csinálnád a karikát, egyszerűen ragaszd hozzá a következő levágott kartondarabot és folytasd a csavarást. Csináld ezt addig, amíg megkapod a kívánt méretet. Készíts két kisebbet a szemeknek és egy nagyobbat a pocaknak.

3. A szemeket ragaszd egymáshoz és erősítsd rájuk a gombokat.

4. Erősítsd hozzá a pocakot is, valamint a piros papírból kivágott háromszög formát, mint csőrt majd a pocak közepére mehet a pici, piros papírcsíkokból kialakított csillag.

5. A hátuljához fektesd magad elé a harmadik színű kartont sima lapjával felfelé. Helyezd rá az összeállított baglyot (szemek és pocak), majd rajzolj hasonló formát, mint amit a képen látsz. (Itt láthatod hátulról is, ha úgy könnyebb.) Vágd körbe, majd erősítsd hozzá.

6. Végül ragasszl rá egy zsinórt is, amivel felakasztod. Ha azonban polcra kerül, nem pedig fellógatod, akkor szélesebb kartoncsíkokból készítsd, így ducibb lesz és megáll majd a saját lábán.

Hullámkarton hóember

A hóember a “hullámbagolyhoz” hasonlóan készül, csak hátlap helyett két oldalú lett, és mind a két oldalra kapott kalapot, szemet, szájat, sálat.  A kisebb darabokat egyszerű, színes kartonpapírokból vágd ki ollóval és lyukasztóval, és ragaszd a feltekert hullámpapírra a megfelelő helyekre.

Varrás nélkül elkészíthető karácsonyfadíszek filcből

Hozzávalók:

 • Keményfilc több színben
 • Gombok
 • Glitterek
 • Gyöngyök
 • Madzag
 • Olló
 • Ragasztópisztoly (vagy sűrű ragasztó)

Elkészítés:

1. Minden formából szabj ki kettőt, majd ragaszd őket egymáshoz, a madzagot közéjük fogva.

2. További filc darabokkal díszítsd, majd ragassz rá glittereket, gombokat.

3. A zsinórra fűzz gyöngyöt, vagy gombot, és akaszd a fára.

Ötletekért kattints ide>>

Forrás:

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkMit egyen és mit igyon a csecsemő?
Következő cikkGyerekremekek hulladékból

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..