Készítsünk poháralátétet!

poháralátét készítése

Jellemzően a decembert töltjük barkácsolással, ajándékkészítéssel, de  a tél hosszú, sok időt töltünk még a lakásban, ha szeretünk apró dolgokkal bíbelődni, akkor készítsünk a minta alapján poháralátétet saját ízlésünk szerint.

Szükséges alapanyagok: parafa poháralátét, üveg dekorkavics, fugapor
Szükséges eszközök: ragasztópisztoly (pl.Dremel 910/940)  és ragasztórúd, puha szövet, törlőrongy

Első lépés: készítsük elő a parafa alátétet és a dekorkavicsokat.  A parafa alátét lesz a poháralátét alapja. Parafa helyett használhatunk akár fa alátétet, vagy kerámia csempét is. Először a lapos oldalukkal felfelé helyezzük a dekorkavicsokat a munkafelületre, hogy könnyen felvehetőek legyenek. Ezt követően a poháralátét szélére nyomjunk 4-5 centiméteres ragasztócsíkot, és nyomjuk bele a dekorkavicsokat egyenként a még meleg ragasztóba.

Második lépés: folytassuk a dekorkavicsok felragasztását hasonló módon az alátét többi részén. Haladjunk fokozatosan, körönként, azért, hogy a ragasztó meleg maradjon. Az alátét közepére pedig helyezzünk egy darab kavicsot.

Harmadik lépés: ha már megszáradt a ragasztó és a dekorkavicsok erősen és fixen megtapadtak az alátét felületére, töltsük ki a kavicsok közötti felületet fugával. Száradás után tisztítsuk meg a kavicsok felületét a rájuk tapadt, felesleges fugától egy tiszta, száraz ronggyal, és már használhatjuk is.

fotó: Pinterest

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..