Kókusztejes-gyümölcsös zabkása recept

A kókuszpálmát és a kókuszdiót szinte mindenki ismeri, jellegzetes hosszú törzse és majd öt méteresre növő levelei, a dió barnás kemény héja azonnal szemünk előtt terem képzeletben, ha megérezzük tipikus illatát. A hazai kamrák polcain főleg kókuszreszelék található, de az egészségtudatos étkezés hívei már egyre több formában fogyasztják. A kókusztej, a kókuszzsír, a kókusztejpor is egyre népszerűbb.

Az ázsiai ízek szerelmeseinek nem újdonság, hogy a kókusztejjel, illetve kókusztejporral készült ételek különlegesen finomak. Levesekhez, desszertekhez, mártásokhoz kiváló, és akkor még bele sem kezdtünk a reggelik felsorolásába, amihez nagyszerűen passzol. Turmixok, gabonakásák, reggeli italok válnak tőle ellenállhatatlanul finommá.

A kókusztej emellett a diétázók kedvence, hiszen energikusabbnak, fittebbnek érezzük magunkat tőle, kalóriatartalma pedig alacsony. Gazdag magnéziumtartalma az izomproblémák gyors enyhítésében segít, a csontok erősségéhez pedig magas foszfortartalma járul hozzá.

És hogy ne csak beszéljünk róla, íme egy remek recept, amit érdemes kipróbálni!

Kókusztejes-gyümölcsös zabkása recept

Hozzávalók

  • 1 csésze zabpehely
  • 4 evőkanál Vegabond kókusztejpor
  • 6 dl víz
  • méz
  • 2 szem barack
  • 1 banán
  • 10 szem málna

gyzktp

Elkészítés

A zabpelyhet a vízzel összeforraljuk, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a kókusztejport és a mézet. Jó, ha egy órát állni hagyjuk fedő alatt, hogy a zabpelyhek alaposan magukba szívják a folyadékot. Tálaláskor az apróra darabolt gyümölccsel gazdagítjuk.

A gyümölcsöket a receptben kedvünk és az évszak szerint variálhatjuk, az ízek kavalkádja áll rendelkezésünkre. A kókusztej szinte felsorolhatatlanul sok ételhez használható, kísérletezzünk bátran, levesekkel, süteményekkel, italokkal.

 

hirdetés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .