Koraszülöttmentő Gyulán

107

Családi nap keretében adták át szeptember 30-án, szombaton az adományok segítségével megvett koraszülöttmentő-autót Gyulán.

Egy éve indult az adománygyűjtés a koraszülöttmentő-autóra, ugyanis ilyen eddig Békés megyében nem volt, jellemzően Szegedről hívták a speciális ambuláns kocsit, ha szükség volt rá, ez azonban sok időt vett igénybe.

Példátlan összefogás alakult ki, alig egy év alatt több mint 43 millió forint gyűlt össze, a megye önkormányzatai, gazdasági és civil szervezetei, valamint magánszemélyek is az ügy mellé álltak – mondta a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány egyik életre hívója.

Koraszülöttmentő-autó
Fotó: Gyulai Hírlap • Rusznyák Csaba

Alt Norbert, Gyula alpolgármestere hozzátette, a legnagyobb összegeket, 3-3,5 millió forintot Gyula városa, Békéscsaba, valamint a Szeged-Csanádi Egyházmegye adományozta.
Harmincmillió forintból lehet beszerezni a mentőautót, további körülbelül 20 millió forint szükséges az eszközök megvásárlásához. Ezért a gyűjtés folytatódik – mondta.

hirdetés
Miele DG 6001 GourmetStar gőzpároló
Pozitív Gyermeknevelési Expo

Alt Norbert kitért arra, hogy a szombati ünnepélyes átadó után a szükséges engedélyek beszerzése kezdődik meg, ezzel párhuzamosan tárgyalnak az egészségügyi intézményekkel a mentőautó jövőbeli működtetéséről.

Jelenleg átlagosan minden tizedik gyermek koraszülöttként, azaz a várandósság 37. hetét megelőzően jön a világra, Békés megyében évente körülbelül 250 gyermek születik így.

Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány

forrás: mti.hu, viharsarkimento.hu
fotó: Gyulai Hírlap • Rusznyák Csaba

Szólj hozzá Te is!

hirdetés
MEGOSZTOM EZT A CIKKET!
A www.babafalva.hu várandósságtól az első osztályig portál tíz éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig. Idén cikkeinket kiegészítettük a fenntartható fejlődés és a zöld gondolatot bemutató írásainkkal, valamint törekszünk arra, hogy a technológiai fejlődés eredményeit úgy mutassuk meg, hogy az a gyerekek és a családok részére hasznos legyen és ne káros.
Előző cikkKészüljünk a terhességre!
Következő cikkFővárosi maraton: anyukák és apukák is elkezdhetik

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!