Kreatív karácsonyi képeslapok

Kreatív karácsonyi képeslapok

Némi idő és egy kis türelem segítségével egyedi, saját készítésű karácsonyi képeslapokkal lepheted meg idén szeretteidet. Ha a gyerekeket is bevonod, nemcsak a végeredmény sikere garantált, de remek közös időtöltés az egész családnak a képeslap készítés. Íme néhány könnyen megvalósítható ötlet.

Képeslap gyermekrajzokkal

Válasszátok ki, milyen színű kartonnal szeretnétek dolgozni. Vágj ki a kartonból egy 10×15 cm-es téglalapot, ez lesz a képeslap alapja. Hajtsd ketté a lapot, így több oldalát is díszíthetitek. Kérd meg a gyerekeket, hogy  rajzoljanak rá karácsonyi motívumokat: fenyőfát, Mikulást, angyalkákat, téli tájat stb. Amikor kész, egészítsd ki a rajzokat különböző színű csillámokkal vagy csillógó matricákkal.

Kollázs

Válasszatok ki három különböző színű kartonlapot. Az egyikből vágd ki a 10×15 cm-es képeslap alapot. A másodikból vágj ki egy valamivel kisebb méretű téglalalapot, és ragaszd rá az első lapra. A harmadik lapot vágd ki még kisebb méretre, és kérd meg a gyerekeket, hogy rajzoljanak rá karácsonyi motívumokat. Ha kész a rajz, ragaszd rá a harmadik lapot is a képeslapra. Karácsonyi jókívánságaitokat a lap hátoldalára írhatjátok.

A téglalapok helyett ragaszthattok különböző alakú, méretű és színű mintákat is a képeslap alapra. Díszíthetitek masnival is, az nagyon tetszik a gyerekeknek.

Fényképes üdvözlőlapok

Fényképek felhasználásával is egyedivé és személyessé tehetitek a képeslapokat. Használhattok vicces vagy komoly családi fotókat, képeket a házikedvencről, gyermekkori fotókat, vagy akár a képekből photoshoppal készített karikatúrákat is.

Apró ajándékok

Apró ajándékokkal is feldobhatod képeslapjaidat. Tehetsz bele lottószelvényt, ajándékutalványt, mozi vagy színházjegyet vagy egy különleges verset. Akár postázzátok távol élő rokonaitoknak, akár a fa alá kerül az ajándék, mindenképpen egy jópofa módja az ajándék csomagolásának egy kézzel készített képeslap.

fotó: Freepik

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..