Levegős, tágas terek berendezése

Levegős, tágas terek berendezése

Sokan ábrándozunk nagyobb lakásról, nagyobb szobákról, hatalmas terekről. Néhány ötlet azoknak, akik igazán szeretik a nagy, magas, tágas, fényes szobákat, a ritkán elhelyezett, alacsony, apró bútorokat, a fényből és árnyékból épülő szobát. Ilyet persze tényleg csak hatalmas házakban, lakásokban, loftlakásban lehet művelni. (Bár az utóbbiban ritka az igazán nagy üvegfelület, ami át is veszi a falak szerepét.)

Ha vannak ekkora ablakaink – és ehhez a látványhoz legyenek – nehogy függönyöket tegyünk eléjük. Így persze a tér minden intimitása elvész, azonban ezt a látványért fel kell áldozni. A keretek is legyen a lehető legvékonyabbak, filigránabbak.

Megint a hatalmas üvegfal… Vékony, alig kárpitozott bútorok, lebegőnek tetsző korlát, vékony, légkeverő csillárok. Ezek megint a levegőre helyezik a hangsúlyt: a négy elemből messze ez a legdominánsabb itt. A vízfényű, csillogó padló is szerteszórja a fényt, a napsárga falak a napsütést utánozzák. Nem is rosszul.

Jó ötlet volt, hogy a falak színét nem folytatták a plafonon, még ha a fehér tovább emeli is az egyébként is magas teret. A fehér színtől még levegősebb, vibrálóbb, élőbb a szoba, mintha az ég nyílna ki fölötte. Sokat segít a színharmóniában az üvegen túli zöld világ.

Megint a fény és az üvegablakok…. Térszűkítő, otthonos függönyök helyett redőnnyel árnyékolnak, ami remek megoldás: elég kemény és szabályos ahhoz, nehogy kuckó-érzetet okozzon, viszont megakadályozza, hogy kiégjen a kanapén ülő vendég szeme. A plafonon a födém áttört, üvegezett, szintén redőnyös. Gyönyörűek a fény- és árnyékcsíkok az egyszerű, natúr berendezésen.

Nos, hogy ellent mondjak magamnak: ez egy loftlakás. Tökéletesen áttörték a falakat, a felhőfehér oszlopok között csakis a fémkeretes, törékeny szépségű üvegek, magsan a város felett. Olyan fehér, mintha felhőben járnánk – gyönyörű. Az árnyékolás is tökéletesen sikerült, a fehér redőny szűrt fehér fényt enged a fehér lakásba. Ami nem fehér, az vékony, sötét, törékeny és elegáns. Mintha az angyalok lakása volna, akik a napi fárasztó rutin után ide térnének haza aludni.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Lakberendezési tanácsadó, kreatív nő, aki szereti a finomságokat és a gyönyörű, kreatív környezetet. Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkFeng shui ötletek: kreatív fali dekoráció
Következő cikkSzínek a lakásban: ezüst