Feng shui ötletek: kreatív fali dekoráció

Feng shui ötletek: kreatív fali dekoráció

Gyakori kérdés, hogy mi kerüljön a falra, ha valaki hozzám fordul tanácsért a lakása berendezéséhez. Feng shui szerint megvan minden életterületnek a maga energetikája és jelképrendszere, ezt kell összehangolni az ott lakók személyes elemeivel és még az ízlésükkel is – és akkor még éppen csak hogy nekikezdtünk a dolognak…

Például ott van a két FA elemű életterület, a család és egészség területe és a gazdagságé. Ezeket alapvetően a víz elem erősíti és a saját elemük harmonizálja, elkél itt tehát sok egészséges növény többek között. Örülök, hogy rátaláltam erre a jópofa “növényképre”, szerintem egyszerűen megvalósítható és van, ahol van hozzá elég tér és fény is.

A család és egészség területére eshet éppen egy lépcső is (legutóbb éppen egy ilyen lakásban jártam), ilyenkor családi képeket javaslok végig a lépcső mentén a falra, ami felvezeti az energiát az emeletre is. Jópofa, rendhagyó kiegészítés ehhez, ha a képek fölé a falra feliratokat is teszünk.

A következő polcos megoldás nem mindenhová megfelelő, nagyon vigyázzunk vele! Alapvetően nyugtalan érzetet kelt egy ilyen, de nekem valahogy tetszik és kifejezetten jó lehet a kreativitás területére, ha mondjuk jó esetben ott egy dolgozószoba van és az ott dolgozónak friss ötletekre is szüksége van a munkájához: ilyenkor ez telitalálat! Felráz, megmozgat, nem hagy eltunyulni, az biztos. De nappaliba (ha itt pihenni is szeretnénk) vagy hálószobába nem nagyon tenném.

És ha már kreativitás és FÉM elem (ez a terület saját eleme): ezek a fém akasztók biztosan tovább erősítik az új gondolatok születését.

Szólj hozzá Te is!