Frissítsd fel a lakásod!

Frissítsd fel a lakásod!

Nincs izgalmasabb és egyben zavarba ejtőbb annál, mint amikor új lakásba költözünk vagy felújítjuk a régit, és egyszerre ott állunk az üres lakásban, ahová valahogyan – újra – be szeretnénk majd tenni a bútorokat. Minél otthonosabban, barátságosabban, ergonómikusabban és – ha hallottunk már ezt-azt a feng shuiról -, akkor úgy, hogy az energiaáramlás maximálisan a jó(l)létünket és harmóniánkat szolgálja. És aztán persze szeretnénk később is fenntartani azt az újszerű, friss, tiszta állapotot…

Nézzük meg most azt, hogy melyek azok a legfontosabb szempontok, amelyeket elsődlegesen szem előtt kell tartani, ha a feng shui elvei alapján szeretnénk felfrissíteni, energetizálni a lakásunkat? 5 egyszerű, gyors tipp következik, amelyet akár most azonnal, 1-2 óra alatt is hasznosítani tudsz a gyakorlatban és ami garantáltan felfrissíti a lakásodat!

1. Mindenekelőtt a lakás bejáratát kell megszemlélnünk! Milyen kép fogadja a lakásba érkezőt? Mit árul el rólunk az ajtónk? Tiszta, színes, takaros vagy kopott, piszkos a bejárat? A torlasz vagy piszok kívül tartja nem csak a látogatókat, hanem a jótékony életenergiát is – ami pedig mégis átverekszi magát, az maga is “piszkos”, fáradt, egészségtelen energia lesz – nekünk pedig nem erre van szükségünk. Tisztítsd meg a bejárat környékét, fogadd élénk színekkel és vidám, az évszaknak megfelelő ajtódísszel vagy növényekkel az érkezőket és a csi-t!


2. Az ajtó mögötti tér és látvány legalább ennyire fontos: a kabátoknak és cipőknek a szekrényben a helyük, nem is beszélve egyéb dolgokról, amelyekbe beleütközhetünk az előszobában. Ha váratlan vendégek toppannak be és csak pár percem van a pakolásra, hogy egy átlagos hétköznapi lakásból vendégbarátot varázsoljak, akkor mindig az előszobával kezdem. Ha az rendes, levegős, tiszta és barátságos, az máris félsiker, a vendégek sokkal jobb kedvvel lépnek be, mint egy zsúfolt, fullasztó előszobából. Pakolj el az előszobából minden feleslegeset és csak az maradjon elöl, amit éppen hordasz!


3. A nappaliba lépve az ülőbútorok lehetőleg az ajtó felé forduljanak, úgy fogadják az oda belépőt. Oldalt vagy háttal fordított kanapé, fotel a befejezetlenség, káosz, nem szívesen látottság érzetét kelti – és eszerint “érzi magát” a beáramló életenergia is. Rendezd át a nappalidat úgy, hogy a bútorok hívogassák, “körülöleljék” az érkezőket!


4. A lakás középpontjában, az ún. taj csi területén lehetőleg szabad tér legyen. Ha ez nem lehetséges és egy fal éppen itt fut, akkor erre tegyünk valami harmóniát, energiát sugárzó fotót vagy festményt, pl. egy mandalát vagy buddhát, hegyet ábrázoló képet. Ez lehetőleg statikus dolgot mutasson, tehát ide vízesés, folyó, hajó képe nem jó, ezek mindenképpen más életterületre valóak. Energetizáld a lakásod középpontját valami biztonságot, stabilitást sugárzó dologgal!


5. A bútorok elrendezésekor lehetőleg kerüljük a sötét sarkokat, beugrókat, ahol aztán felgyűlnek a nem használt holmik, a szennyes vagy éppen vasalásra váró ruhák, a dobozok és zsákok, zacskók. Ugye, Nálad is van ilyen? Amennyiben lehetséges, ezeket a sarkokat fel kell számolni és a legegyszerűbben úgy tudjuk újraindítani itt is az energiaáramlást, ha néhányat beletapsolunk a sarokba. (Miután portalanítottunk, természetesen.) A hang és a mozgás együttesen újra áramlásra készteti a leült, megrekedt csi-t és jót tesz az adott életterületnek is, ahol az adott sarok található. Számoljuk fel az energianyelő lomos sarkokat és tapsolással vagy egy csengettyű megszólaltatásával indítsuk el benne újra az energiaáramlást!

Szólj hozzá Te is!