Magyarország első roma divatbemutatója

Magyarország első roma divatbemutatója

A Romani Divat Stúdió bemutatja Magyarország első Romani Design Fashion Showját a Gödör Teraszon, a Bánkitó Fesztivál (Bánk, 2010. augusztus 5-8., www.tekerjatora.hu) szervezésében. Időpont: 2010. július 24. szombat, 20.00- 20.45. Helyszín: Gödör terasz.

A Romani Design (romanidesign.hu) célja a roma viseleti kultúrában fennmaradt tradíciók felelevenítése és megőrzése, nem statikus, múzeumi keretek között, hanem széles közönséget megszólító, igényes, minőségi divattermékek, alkotások bemutatásával. A Romani Design teljesen egyedülálló, újszerű, mert a romák kultúráján alapuló, azt kiszolgálni akaró ruhák, kiegészítők, ékszerek, kézműves termékek nem készültek mindezidáig Magyarországon. Sem a divat-, sem az ékszeripar nem fejlesztett ki termékeket kifejezetten a roma emberek számára, a roma kultúrából táplálkozva. Az köztudott, hogy a roma népcsoport ezen a két területen is sajátos, egyedi jegyeket hordoz. A Romani Design ezt a meglévő, ki nem elégített igényt igyekszik kiszolgálni: tradicionális roma öltözékek és kiegészítők, valamint azok motívumainak felhasználásával, a XXI. század igényeinek megfelelő divatos dizájn termékek tervezésével, előállításával romáknak és nem romáknak egyaránt.

Fellépők: roma és nem roma modellek, Varga Heléna ének.

A részvétel ingyenes!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket.
Előző cikkSúlygyarapodás ikerterhesség alatt
Következő cikkCsecsemő büfiztetése, bukás

1 KÉRDÉS

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..