Marad a gázártámogatás

gaz180x180-80x80.jpg

A leginkább rászoruló lakosság anyagi helyzetére tekintettel a Kormány meghosszabbítja a szociális alapú gáz- és távhőtámogatás rendszerét április 30. után is. Ennek értelmében a jelenleg támogatásban részesülő fogyasztók számára a jogosultsági időszak 2011. augusztus 31-ig meghosszabbodik.

Eredetileg a szociális alapú gáz- és távhőtámogatás rendszere – a fűtési szezonra tekintettel – 2011. áprilisig 30-áig működött volna, de a kormány a lakossági szociális biztonsága érdekében az augusztus 31-ig történő meghosszabbítás mellett döntött. Szeptembertől új támogatási forma, a lakásfenntartási támogatás váltja fel az eddigi támogatást, így még a következő fűtési szezon beköszönte előtt ismét támogatáshoz juthatnak az arra leginkább rászoruló háztartások.

Azok számára, akik eddig jogosultak voltak a gáz- és távhőártámogatásra, augusztus végéig automatikusan, tehát külön kérelem benyújtása nélkül, változatlan feltételek mellett megtörténik a támogatás kifizetése, új igények benyújtására azonban már nincs lehetőség.

A változatlan rászorultsági feltételek azt jelentik, hogy támogatásban azok a háztartások részesülhetnek, amelyekben az egy főre eső jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 250%-át (71.250 Ft-ot).

Mint ismert, a kormány 2011. január 1-jén új, a lakosságot kiemelten védő gázárszabályozást léptetett életbe, amelynek köszönhetően a lakosság kétharmada számára egyáltalán nem vagy csak minimális mértékben (0,7%) emelkedett a gáz ára. Emellett a kormány hatósági árszabályozást vezetett be a távhő esetében is.

Szólj hozzá Te is!

2 EDDIGI KÉRDÉSEK

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..