A lánygyermekeket viseli meg a leginkább a szülők válása

válás

Jobban megviseli a szülők válása a lánygyermekeket, mint a fiúkat – derült ki egy izraeli tanulmányból. Elsősorban a nőkre gyakorol egy életen át tartó, szinte minden területre kiterjedő negatív hatást a szülők válása.

Az elvált szülők gyermekeire általánosságban jellemző, hogy hajlamosak hamarabb befejezni iskolai tanulmányukat, és kevesebb szakmai sikert érnek el. Az ilyen lánygyermekeknél ezen felül minden területen alacsonyabb az általános rátermettség érzése, mint a fiúknál. Tal Schemer-Elkajam pszichológus véleménye szerint a lányokat azért érinti meg jobban a válás, mert érzelmi szinten sokkal jobban kötődnek a szüleikhez. Szüleik kevésbé sikeres modelljét látva a lányok magukra vonatkoztatva vonnak le negatív következtetéseket.

A fiúk önértékelését ezzel szemben elsősorban függetlenségük és a szülőktől való elszakadás alakítja, így a válás kevesebb romboló hatást fejt ki életükre.

A pszichológus vizsgálatai során összesen 509, 17 és 25 év körüli önkéntest kérdezett meg. A kutatásban részt vevők fele elvált szülők gyermeke volt.

Hogy beszéljünk a gyerekkel a válásról? Vekerdy Tamás tanácsai

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkVárandósság és gyermeknevelés közel a természethez
Következő cikkMarad a gázártámogatás

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..