Március 31-én jön a megújult Irodalom Éjszakája!

Megújult formában jön ismét az Irodalom Éjszakája, a budapesti EUNIC-kal együttműködve. A Katona József Színház színészei március 31-én az V. kerület olyan különleges helyszínein olvasnak fel ízelítőket a világ 22 országának irodalmából, amelyek egyébként el vannak zárva a nyilvánosság elől. A prózamorzsákat a közös téma, a „városképek” szervezi egy egésszé.

Mi is az irodalom éjszakája?

Ez az irodalmi happening formabontó stílusban hozza közelebb a világirodalmat. A nyilvános felolvasások sorozatára egy este folyamán kerül sor, különböző attraktív vagy egyébként nem látogatható helyszíneken.  Az irodalmi sétának 22 állomása van.

Hogyan működik?

  • a felolvasásokon a részvétel ingyenes, előzetes regisztrációt nem igényel
  • a felolvasások este 7 órakor kezdődnek
  • minden helyszínen egy színész egy szerző művének egy részletét olvassa fel
  • a felolvasások fél óránként ismétlődnek, az utolsó kör 22:30-kor kezdődik.

irej16

Hogyan jött létre?

A projekt az EUNIC Hungary (az európai kulturális intézetek és nagykövetségek kulturális részlegeinek hálózata) kezdeményezésére jött létre, Budapest fővárossal együttműködésben, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes védnöksége alatt. A rendezvény fő partnere a Katona József Színház.

A belépés ingyenes!

További részletek: www.irodalomejszakaja.hu

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkHúsvéti népszokások: az ételszentelés
Következő cikk7+1 tudnivaló a tojásallergiáról

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..