Minden, amit tudni szeretnél a gátizomtornáról…

intim torna

Na jó, tényleg pont olyan ez a cím, mint a Woody Allen-filmé, de nem is járunk messze a témától. Vegyünk sorra néhány gyakran felmerülő kérdést:

Kinek érdemes elsajátítani a gátizomtornát, ill. meg tudja-e tanulni bárki?

Akinek gátizma van, tehát mindenkinek (nők, férfiak, gyerekek) csak haszna származhat belőle, ha edzett, erős, gyors, jól irányítható izmok zárják medencéje kimeneti nyílásait (húgycső, hüvely, végbél) és stabilan alátámasztják az alhasi szerveit. A gyakorlatok megismerése lépésről lépésre történik, mentális zavarok és/vagy az idegpályák sérülése okozhat akadályt, mindenki más képes megtanulni az intimtornát.

Hogyan zajlik a tréning?

Egyéni vagy kiscsoportos formában tanulunk, a résztvevők kitöltenek egy kérdőívet, ennek segítségével ismeri meg a tréner a résztvevő/k problémáit (amennyiben vannak, mert jó hír, hogy egyre többen a megelőzést szem előtt tartva tudatosan döntenek intim egészségük megőrzése mellett). Kényelmes, laza öltözetben tornázunk, a csoportos foglalkozások összesen 12 órát vesznek igénybe.

Mi történik még a tréningen, ami ennyi időt igényel?

Intim szokásaink kialakulása sok tényező függvénye, nem mindig azt a verziót alkalmazzuk, ami egészségünk megóvását legjobban szolgálja. Ezekről, a változtatás lehetőségeiről, várható hatásaitól, mikéntjéről sok szó esik a tanfolyamaimon. Betegségeink, izomgyengeségből fakadó tüneteink (pl. vizelettartási zavar, hólyag-és végbélsérv, méhsüllyedés, hüvelygyengeség, aranyér, székrekedés… stb.) felszámolása akkor lehet igazán hatékony, ha az edzés mellett azt is megtanuljuk, milyen károsító tényezőket kerüljünk el. Olyan információk is elhangzanak, amik segítséget jelenthetnek betegségeink „forgatókönyveinek” megismeréséhez, ez teszi igazán unikummá a Kriston Intim Tréninget.

Mennyire intim egy ilyen foglalkozás?

Jó hírem van: a legintimebb részét a tréner „munkaköri kötelessége” felvállalni, azaz a résztvevők adott esetben szóbeli megnyilvánulás nélkül is abszolválhatják a tréninget. Van azonban lehetőség kérdezni az órák alatt is, illetve a szünetek „tanácsadással” telnek, egyéni kérdések megválaszolása, gyakran orvosi dokumentumok átbeszélése is része a tanfolyamaimnak. A „műveletek” ruházattal fedett testrészeinken zajlanak, a témák a területhez kapcsolódóak: vizelet, székletürítés/tartás, szexuális élet, bepillantás nemi szerveink egészséges működésébe, gyermek-és kamaszkori nehézségek, változások, esetleges következményeik, várandósság, szülés és még sok egyéb kérdés kerül megbeszélésre.

Milyen változásokra lehet számítani a Kriston intim torna elvégzése után?

Rendszeres gyakorlással (a tanfolyamot végzettek számára készült CD segíti a torna végzését) altesti panaszaink csökkennek, megszűnnek, megelőzhetjük újabbak kialakulását vagy súlyosbodását, elkerülhetővé válnak műtétek, szükségtelenné válik az inkontinencia-betét használata, javul a szexuális életünk minősége, női önértékelésünk.

fotó: Freepik

Erről a témáról az Ép testben… rovatunkban olvashatsz többet!

 

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Orvosi tanulmányaim során azt tapasztaltam, hogy kevés figyelem irányult az emberi test intim részeinek karbantartására, betegségeinek, elváltozásainak megelőzésére, a gyógyítás természetes lehetőségeinek megismerésére. A vizelet-,szél-,széklettartási zavar, a szexuális élet területén kialakuló nehézségek nagyon gyakori problémák. Az akaratlan vizeletvesztés, belső szervi süllyedések, fájdalmas menstruáció, aranyér, székrekedés, végbélgyengeség, intim torna, gátizom torna, szexualitást érintő kérdésekben tudok segíteni.
Előző cikkCukorbetegség és várandósság – Elkerülhetetlen a véralvadásgátlás?
Következő cikkMinden anyát boszorkánnyá tesz a dackorszak?

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..