Mire számíthatsz, ha nyilas csillagjegyű a gyermeked?

Mire számíthatsz, ha nyilas csillagjegyű a gyermeked?

Ha november 22 és december 21 között született kisbabád, akkor ő nyilas csillagjegyű. A nyilas gyermekek kifejezetten erős személyiséggel rendelkeznek, ebből kifolyólag nagyon határozott szülőre van szüksége, aki képes őt megfelelő módon nevelni. Ha nem kapja meg azt a markáns tanítást, melyet egyéne igényelne, könnyeden kezelhetetlen lesz a továbbiakban. Igazi kalandorok, akik folyamatosan keresik a kihívásokat és az új szituációkat, viszont, ha jó példa van előtte, akkor tanulékony és felnéz édesanyja és édesapja döntéseire. Nagyon szeret a középpontban lenni, továbbá szeretetéhsége is meglehetősen intenzív, hiszen erős igénye van rá, hogy sok időt töltsenek vele szülei.

Igazi örökmozgók

gördeszkás srác
pixabay.com

Nyugtalan természetüknél fogva nagyon nehéz őket lefoglalni hosszabb időre, nagyon szeretnek jönni-menni, folyamatosan csinálni valamit és a legkevéssé sem jellemző rájuk, hogy csendesek, nyugodt gyerekek lennének. Felnőtt korukra is megmarad általában ez a függetlenség és különösen szeretnek majd utazni, világot látni.

Érdemes lehet például egy babakocsis séta alkalmávala már járni tudó gyermeket kivenni, hogy a kocsit vagy kezünket fogva velünk együtt sétálhasson, hogy csillapodjon az aktivitás iránti vágya. Illetve autós kirándulások során, ha megálltok egy hosszabb út alatt, akkor szintén kivenni őt a gyerekülésből kicsit mocorogni, így kevésbé bújik majd elő a nyűgös énje.

Embercentrikusak

Amint fentebb is írtam: nagyon szeretetéhes egyéniségek és ebből kifolyólag imádnak emberi társaságban lenni. Mégis érzékenyek arra, hogy tölthessenek el olykor egy kis egyedüli időt a nagy sürgés-forgás közepette. Mivel energiáikat akkor tudják igazán maximumra emelni, ha néhanapján magukra is hagyják őket. Ezért érdemes a sok programból néha pihenőt hagyni nyilas gyermekünknek, hogy igazán önmaga lehessen. Próbáljuk megtalálni vele az arany középutat, mely során felváltva biztosítunk számára szociális ingereket és magára hagyott perceket.

Hatalmas képzelőerejük van

emberikezek és lábak
pixabay.com

A sors a nyilas gyermekeket nagyon színes fantáziával áldotta meg, nagyon jó történetmesélők, igazi álmodozó emberek. Olykor el is mosódik a határ a fejükben a valóság és az álmok között. Ne lepődjetek meg, ha nyilas gyermeketeknek képzeletbeli barátjuk van, hiszen minden eszközük meglesz hozzá, hogy saját világot alkossanak pusztán elméjük segítségével. Igyekezzünk szabadjára engedni ezt az énjüket és nem lekorlátozni, mert úgy sosem lesznek igazán önmaguk. S ha nem ütközik gyermekünk falakba, úgy felnőttként is megélheti majd kreativitását. 

Nem szeretik a szabályokat – mégis szükségük van rájuk

*** A legszuperebb triciklik ***

Az őrületbe kergetik őket a korlátok, viszont megfelelő szabályrendszer nélkül előkerül náluk a korábban említett gondolat, mely szerint hamar kezelhetetlenné képesek válni, amennyiben határozatlan nevelést kapnak. Már korán hozzunk létre számukra akárcsak kisebb határvonalakat, amit nem léphetnek át, legyenek következményeik a tetteiknek és hamar meg fogják tanulni, hogy meddig mehetnek el.

A kislányom nyilas!

Mivel a nyilas tüzes jegy így szembesülhetünk azzal, hogy kislányunk igazán makacs hölgy lesz. Folyamatosan mozgásra kész, akit érdekelhet a földrajz és legkedvesebb elfoglaltsága az utazás. Memóriájuk kiemelkedhet a többi jegy közül ezért könnyen megjegyzi az információkat. Képtelen tolerálni az unalmat és a monotonitást. A napi rutin náluk depresszív tüneteket válthat ki, de ha kalandos életet élhet az mindenért kárpótolja majd.

*** Pampers pelenkák ***

Nem ismernek félelmet, vakmerőek és nagy valószínűséggel hamarabb barátkoznak majd fiúkkal, mint kislány társaikkal. Amennyiben viszont arra van szüksége, hamar megtalálja nőiességét és bájaival egyszerűbben eléri, amit el szeretne. Nem szeretik az erőszakot és személyes szabadságuk az egyik tartópillérük.

A kisfiam nyilas!

Kitartás, lendület, önbizalom. Ez a hármas jellemzi majd leginkább a nyilas fiú gyermekeket. Éles gondolkodásuk hamar előreviszi őket a mindennapokban, hamar ráéreznek bizonyos dolgokra, ami méginkább egyszerűvé teszi az előrelépéseket. Várakozni nem szeretnek ezért azon se lepődjünk meg, ha valamit önszorgalomból megtanulnak, pusztán azért, mert nem tudtak tovább várni arra, hogy az adott dolgot megtanítsák nekik.

Nem szoktak kétségbeesni, mindig megkeresik a tanulságot egyes helyzetekben. Rájuk is intenzíven jellemző a mozgékonyság, szinte sosem ülnek tétlenkedve. Képességeik irigylésre méltóak lehetnek, komfortosan mozognak kereskedelmi, tudományos, pedagógiai vagy akár orvostudományi szektorban is.

Igaz, ami igaz, egy nyilas egyéniség nagy kihívás lehet nevelés szempontjából, de kiforrva igazán szuper emberek válnak belőlük!

Azt fontos kiemelni, hogy az alábbi cikkben leírt információk nem vehetőek készpénznek, nem áll szándékunkban ilyennek vagy olyannak beskatulyázni valakit. Leírásuk és tartalmuk a teljesség igénye nélkül készülnek, mert minden ember különböző, minden esetben van és lesz is ellenpélda/kivétel, ezért biztosan olyan olvasók is lesznek, akikre cseppet sem jellemzőek a megfogalmazott gondolatok. A hasonló cikkek tartalmát általában tömegesen elvégzett személyiségtesztek alapján állítják össze, összevetve a különböző személyiségjegyeket, majd kigyűjtve a tömegesen megfigyelt hasonlóságokat, így az információk képlékenyek és módfelett változékonyak. Éppen ebből kifolyólag lesz olyan, akire egészen jellemző, akire csak részben és lesz olyan is, akire egyáltalán nem.

hirdetés
Ha van kimeríthetetlen téma és témán belüli kérdéskör ezen a csodálatos bolygón, úgy vélem ezek pontosan a gyereknevelés és a család témakörei. Minden nap hoz némi változást, mindig jönnek újabb és újabb fordulatok a világban, mindig lesznek időszerű kutatások, melyekről igenis érdemes írni. Önnön gyermekkori tapasztalatokat, személyes gondolatokat, szakmai cikkek fordításait öntöm szavakba. Az írás az életem fő mozgatórugója. Legyen szó cikkekről vagy versekről, izgalmasnak és gyönyörűnek találom az alkotás ezen módját. Az információáramlás könnyeden zajlik modern világunkban, ezért nagy lehetőség számomra, hogy egy ilyen nagyszerű közösséggel oszthatom meg mondandómat, mint amilyenek Ti vagytok!
Előző cikkA terhesség nyolcadik hónapja
Következő cikkÍgy maradj nyugodt az ünnepi időszakban

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .