Mire számíthatsz, ha skorpió csillagjegyű a gyermeked?

Mire számíthatsz, ha skorpió csillagjegyű a gyermeked?

Amennyiben valaki október 23. – november 22. között született: skorpió a csillagjegye. A skorpió jegyű egyének többsége nagyon intelligens. Az életét nagy szenvedéllyel kezeli, minden történést, újdonságot intenzíven él át. Mély érzésű, titokzatos emberek, akiket nem egyszerű megfejteni. Bizalmukat nehezen adják bárki kezébe is, azt csak idővel és hasonló nézetekkel lehet elnyerni. Nem tudják mi az a lehetetlen, ez egy teljesen ismeretlen fogalom számukra, céljaikat addig üldözik, amíg a nyomukba nem érnek és teljesen magukénak nem tudják őket, ezért nehéz velük versenybe szállni. Kitartásuk pedig már-már végtelen.

Mindenekfelett őszinte személyiségek, ami a szívükön az a szájukon – általában. Mindezek mellett igazán tettrekész alkatok.

A káosz urai

káosz, rendetlenség
pixabay.com

A skorpió csillagjegyű emberek vérprofik abban, hogy káoszt teremtsenek maguk körül. A reakcióik bizonyos helyzetekben, nos, bizonyosan sokkolóak vagy meglepőek lehetnek. Ez abból az elgondolásból ered, hogy nagyon mély érzésű személyiségek, ezért intenzíven élik meg a körülöttük lévő környezeti hatásokat. Minden kimondott szavunkat többször átrágják mielőtt lenyelik és egy-egy kellemetlen gondolat képes a lelkükig hatolva összekuszálni érzéseiket. Ebből az okból kifolyólag érdemes úgy intézni hozzájuk szavainkat, hogy azok átgondoltak legyenek.

Könnyeden bántódnak meg még a megfontolt szavak után is és irtó nehezen bocsánatanak meg másoknak. Ez azért fájó pont az életükben, mert az önmagukban emésztett harag képes megkeseríteni életüket. Hamarabb sétálnak el egy barátságból, minthogy megbocsássanak vagy megoldást találjanak a problémákra.

A lányom skorpió

A skorpió lányok nagyon jövőcentrikusak tudnak lenni. Jobban érdekli őket, hogy mi lesz holnap vagy a jövőhéten, mint az, hogy mi történik éppen az adott pillanatban. Gyakran foglalkoztatja őket a „mi leszek, ha nagy leszek” kérdés, ezt már képesek kiskorukban konokan eldönteni és sokan meg is valósítják a felnőtt életük során ezeket a terveket.

fekete fehér kislány virágot néz
pixabay.com

Tökéletes érzékük van a titoktartáshoz, ők maguk is titokzatos egyének, ez időnként nehézzé teszi velük a közös kommunikációt. Olykor csak fondorlatok útján deríthetjük ki, hogy mi jár a fejükben éppen. Ha valaha is olyan emberre lenne szükséged, aki biztosan megtartja a titkodat egy skorpió lesz a te embered. Így, ha van skorpió ismerősöd, barátod keresd bármikor bizalmas ügyekben, ő lesz a támaszod!

>> Gyerek és babaruhák <<< (új fülön nyitja meg)">>>> Gyerek és babaruhák <<<

A skorpió lányok érzékenységi szintje már-már nem ismer határokat. Nehezen dolgozzák fel az újdonságokat, a gyászt, hirtelen ingereket a körülöttük lévő világban. Mivel képesek zárkózottá válni, érdemes kiemelt figyelmet fektetni rájuk, amikor valami komfortzónán kívüleső dolog történik, nehogy egészen magukba fordítsa őket az esemény.

A fiam skorpió

A skorpió kisfiúk hajlamosabbak a verekedésre az oviban, iskolában, ezt az esetlegesen lappangó agresszív viselkedésmintát érdemes megfigyelni egész kiskorától, hogy megelőzzük a bajt. Általában fizikailag erősek és jó egészségnek is örvendenek. Később férfiakként módfelett domináns hajlamuk van, szeretnek irányítani, szeretik, ha az ő kezükben van a kontroll.

### KISFIÚS JÁTÉKOK ###

Nevelésük esetén meg kell találni azt az összhangot, melynek segítségével fegyelmezetten mégis szeretetteljesen kezeljük skorpió fiunkat. Szeretnek elvonulni a saját légterükbe legyen ez a szobájuk, vagy a hátsó kerti bunker, gondolataik összegzésében nagy segítségükre van, ha egyedül tölthetnek némi időt. Érzékenyek rá, hogy ilyen esetben ne zavarja őket senki.

Épp, ahogy a lányok is, ők is nagyon jók titoktartás során, ez teszi őket megbízhatóvá leginkább, de eleve vonzó személyiségek, könnyedén megnyerik a környezetüket.

Milyen hobbi/szakma lehet megfelelő egy skorpió számára?

doktornő
pixabay.com

Leginkább a türelmet és odaadást igénylő hobbik, szakmák lehetnek alkalmasak a számukra. Orvosnak, újságírónak, sportolónak, nyomozónak egyaránt kiemelkedőek lehetnek. Ezeken kívül kiváló szerelők, vegyészek, mérnökök és kovácsok válhatnak belőlük. Nem áll tőlük távol a kreativitás ezért a művészeti ágak, mint az irodalom, írás, színészet és zenetanulás is szuper szenvedélyükké alakulhat.

Hogyan érdemes nevelni a skorpió csillagjegyű gyermekünket?

Az egyik legfontosabb tényező a nyugodt, családias légkör kialakítása, ugyanis így érzik magukat leginkább biztonságban. A szigor alkalmazása is erőteljesen segítheti fegyelmezésüket, hogy a bennük esetenként megbújó agresszív viselkedésminta ne kerekedjen felül. Tanítsunk a számukra irgalmat és kedvességet, mások iránti tiszteletet.

Nagyon lényegi hobbit találni nekik, mert amikor unatkozni kezdenek, hajlamosak kezelhetetlenebbé válni, ezért már kiskorukban találjuk meg velük közösen a nekik is tetsző elfoglaltságot. Fejlesszük bennük a hősies, segítőkész tulajdonságaikat, hogy ezáltal is jobb emberré válhassanak.

*** Szuper babakocsik! ***

Egy skorpió gyerek egészségügyi állapota

Az idegrendszerük ingerlékenységük és könnyed sértődöttségük nyomán nem túl erős, így idegrendszeri problémák felmerülhetnek felnőtt korukban. Bár fizikailag erősek és testalkatuk is szikár, amennyiben fertőző megbetegedés éri őket, abból rendszerint nehezen gyógyulnak ki, érdemes minél többet pihenésre késztetni a lurkókat. Más nem fertőzés eredetű megbetegedések esetén jóval hamarabb gyógyulnak.

Szenvedélyességük miatt korai szakaszban erősödik bennük a szexuális vágy, ilyen témák iránti érdeklődés, így szülőként javallott már fiatalon elbeszélgetni velük a témáról, ezért amikor odakerülnek egy éles szituáció elé, felkészültek lesznek.

Azt fontos kiemelni, hogy az alábbi cikkben leírt információk nem vehetőek készpénznek, nem áll szándékunkban ilyennek vagy olyannak beskatulyázni valakit. Leírásuk és tartalmuk a teljesség igénye nélkül készülnek, mert minden ember különböző, minden esetben van és lesz is ellenpélda/kivétel, ezért biztosan olyan olvasók is lesznek, akikre cseppet sem jellemzőek a megfogalmazott gondolatok. A hasonló cikkek tartalmát általában tömegesen elvégzett személyiségtesztek alapján állítják össze, összevetve a különböző személyiségjegyeket, majd kigyűjtve a tömegesen megfigyelt hasonlóságokat, így az információk képlékenyek és módfelett változékonyak. Éppen ebből kifolyólag lesz olyan, akire egészen jellemző, akire csak részben és lesz olyan is, akire egyáltalán nem.

forrás használata: http://astrologyk.com

hirdetés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .