Milyen anya leszel a csillagjegyed szerint? – Az anyatípusok és az asztrológia, 1. rész

Milyen anya leszel a csillagjegyed szerint? - Anyatípusok és az asztrológia

Akár hiszel az asztrológiában, akár nem, valószínűleg már belefutottál néhány különös személyiségi tesztbe vagy horoszkópos elemzésbe. Emberi természetünknél fogva ilyekor hajlamosak vagyunk aggódni, pláne, amikor kísérteties eredményeket látunk a monitoron. Ha csak a móka kedvéért is elgondolkodtatok már anyaként azon, hogy horoszkópotok szerint miként viselitek majd a gyermeknevelés akadályait, jó helyen jártok. Összegyűjtöttük nektek az állatövi jegyeket és a hozzájuk tartozó rövid elemzést, melyik csillagjegy, milyen módon veszi a szülővé válás akadályait.

Az emberek személyiségének kialakulásában nem csupán az állatövi jegyek játsszhatnak szerepet, hanem a Hold, a Nap és a bolygók elhelyezkedése születésük idején. A valóságban azonban több ezer lehetséges személyiségjegy ágyazódhat be az egyénbe, mégis csupán 12 állatövi jegyet tartunk számon. A csillagjegyek általános személyleírása fő tulajdonságokra alapozódik, van, akire igaz, van akire kevésbé. Ebben a cikkben kifejezetten azt olvashatjátok, hogy csillagjegyetek szerint, milyen anyává válhattok. Vágjunk is bele, lássuk cikksorozatunk első részét!

A Vízöntő anya (január 21. és február 19.)

vízöntő, horoszkóp
pixabay.com

Egy Vízöntő anya nagyon önálló nő, gyakran sok barátja van. Szereti naprakészen tartani az aktuális eseményeket és fejleszteni általános tudását, hogy továbbadhassa gyermekeinek. Túlértékel és túlfilozofál mindent. Gyermeke jól tájékozott lesz olyan kérdésekben, mint a politika, történelem, de kevéssé érdekelt, ha egyszerű köznapi pletykákról van szó. Szeretik mindenre megtanítani gyermekeiket, átadni a lehető legtöbb tudást, mellyel rendelkeznek. Eredeti ötleteik vannak, ezért a csemetékre is átragad sok esetben a kreativitás. Előre szoktak gondolkodni és gondosan megterveznek mindent és lényegesnek tartják, hogy egy vita során megmutassák nevelésük során, kiskortól kezdve az érvelés, ok-okozati összefüggések lényegét. Általában nagy szabadságot adnak gyermekeiknek.

#legjobb_anyu_készség: A gyermekeiket nevelésük által úgy tanítják, hogy már-már szivacs-agyuk lesz, amivel minden tudást felszívhatnak, amit a Vízöntő anya kínál. Ez pedig nagyon szuper tulajdonság.
#felmerülő_anyu_gondok: Mivel levegő jegy, így nem igazán szeret fegyelmezni, hajlamos mindenre igent mondani, ami későbbiekben gondot okozhat.

A Halak anya (február 20. és március 20.)

A Halak anya (február 20. és március 20.)
pixabay.com

Ha kreativitásról van szó, nehezebben találnánk ötletesebb csillagjegyű anyát, mint egy Halak édesanya. Erőteljesen romantikus alkatok és kifejezetten tüzes személyiségek. Gyengédek és végtelenül szeretetteljesek, akik elő tudják csalogatni gyermekeik művészi oldalát, legyen szó zenéről, irodalomról vagy bármiről, amihez kreativitás kell. Szuperérzékenyek, akik azon nyomban észlelik, ha probléma van csemetéjükkel. Excentrikusak, tehát magatartásuk gyakran tér el az átlagtól. Ebből kifolyólag hajlamosak minden döntésüket érzelmi alapon meghozni, a racionalitás gyakran távol áll tőlük.

#legjobb_anyu_készség: A Halak anya gyermekei imádják majd a játékidőt, hiszen anyukájuk mellett sosem fognak unatkozni, hiszen kiemelkedő kreativitása mindig újabb ötletekre fogja sarkallni, ha szabadidős tevékenységekről lesz szó.
#felmerülő_anyu_gondok: A Halak anyák nem igazán viselik jól az olyan helyzeteket, ahol praktikusan vagy logikusan kellene cselekedni, ráadásul feledékenyek is.

A Kos anya (március 21. és április 20.)

A Kos anya (március 21. és április 20.)
pixabay.com

Egy Kos édesanya majdnem olyan kreatív, mint az előbb említett Halak. Kiváltképp energikus jellem, látszólag végtelen energiaellátása van. Könnyen lépést tart a gyermekeivel sport és játék alatt is, gondoskodik róla, hogy minden igényük ki legyen elégítve. Szereti szórakoztatni őket és megtanítja betartani ígéreteiket. Lényegesnek találja a pontosságot, tehát csemetéik nem valószínű, hogy valaha is késni fognak valahonnan, ahová megígérték, hogy időben ott lesznek: legyen szó iskolás tevékenységről vagy iskolán kívüliről.

Egy Kos anya gyermekeinek mindig van kéznél valami étel vagy nassolni való, még akkor is, ha éppen nem éhesek. Annak ellenére, hogy nagyon stabil és megbízható szülő, ismert szigorúságáról. Folyton ellenőrzi gyermekeit és nem tetszik neki, ha véletlenül valamiről nem tud – ezért gondoskodik róla, hogy folyamatosan képben legyen.

#legjobb_anyu_készség: A Kos anyának annyi energiája van, hogy mindent kihúzhat nap végén a tennivalók listájáról és még fantasztikusan is néz ki, egész álló nap. Hát mi ez, ha nem igazi szuperanyu készség?
#felmerülő_anyu_gondok: A Kos-anyák türelmetlenek, tekintélyelvű személyek, kemény fejűek, és mindenki ismeretlen számukra, aki nem hallgat az ésszerűségükre. … de mindezt csak azért, mert gyermekeik számára a legjobbat akarják, és csak akkor tudják ezt biztosítani, ha logikus elveken élik életüket.

A Bika anya (április 21. – május 21.)

A Bika anya (április 21. – május 21.)
pixabay.com

Az állatöv szerint a Bika az egyik legjobb anya. Földjegyként rendkívül erős stabilitást képes nyújtani gyermekei számára. A legfőbb prioritásuk mindig és örökké a gyermek jóléte, még akkor is, ha már felnő és önálló. Értük élnek és ha bárki bántja őket, igazi anyatigrisekké válnak. Gondoskodnak arról, hogy minden alapvető igényüket kielégítsék a csemetéknek, de nem adnak nekik túl nagy szabadságot. Rendszerint túlságosan aggódnak és átlagon felül védik őket mondván: kegyetlen a világ odakint.

#legjobb_anyu_készség: Kivételes a türelmük, szeretetteljesek és végtelenül kedvesek, mégis mit ne lehetne ebben szeretni?
#felmerülő_anyu_gondok: Olykor nyomást gyakorolnak a gyermekre, tekintélyelvű szülők, akik mindig elvárják, hogy elismerjék róluk, mennyire jó anyák.

Azt fontos kiemelni, hogy az alábbi cikkben leírt információk nem vehetőek készpénznek, nem áll szándékunkban ilyennek vagy olyannak beskatulyázni valakit. Leírásuk és tartalmuk a teljesség igénye nélkül készülnek, mert minden ember különböző, minden esetben van és lesz is ellenpélda/kivétel, ezért biztosan olyan olvasók is lesznek, akikre cseppet sem jellemzőek a megfogalmazott gondolatok. A hasonló cikkek tartalmát általában tömegesen elvégzett személyiségtesztek alapján állítják össze, összevetve a különböző személyiségjegyeket, majd kigyűjtve a sokszorosan megfigyelt hasonlóságokat, így az információk képlékenyek és módfelett változékonyak. Éppen ebből kifolyólag lehetséges az, hogy lesz, akire egészen jellemzőek a leírtak, lesz akire csak részben és lesz olyan is, akire egyáltalán nem.

(VIA)

hirdetés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .