Négyéves gyerek zajongásáért 5 ezer fontos bírság?

hangosfiu180x180-80x80.jpg

Ötezer font (1,5 millió forint) büntetéssel fenyegeti egy négyéves fiúcska szüleit a hatóság Nagy-Britanniában, mert a gyerek túl hangosan játszik családja házának kertjében – legalábbis egy szomszéd szerint.

Hull városának önkormányzatától kapta a figyelmeztető levelet a szülői pár, Simon és Pippa Lansdell. Az 5 ezer fonton túl további napi 500-ra büntethetik őket, ha a zajongás nem marad abba, azaz havonta 4,5 millió forint bírságot is “összezajonghat” nekik gyermekük.

Mind a szülők, mind szomszédaik megdöbbentek a levélen, mindannyiuk szerint a fiúcska teljesen normálisan játszik, ahogy minden kortársa: nem teljes csendben.

“Az ég szerelmére, hát most van a nyári szünet, a gyereknek kint a helye játszani! Zárjam a szobájába?” – idézte a gyerek apját a The Daily Telegraph című brit lap.

Hogy melyik szomszéd tett hivatalos panaszt, nem tudni.
MTI

Szólj hozzá Te is!

2 EDDIGI KÉRDÉSEK

  1. Nem normális… A szomszéd sem, akinek vagy nincs gyereke, vagy csak simán gyerekgyűlölő (és ezért nincs gyereke). De a brit hatóság sem, amelyik kiszabta ezért a bírságot. A fentiekből ugyanis nekem az jött le, hogy a gyerek nem éjnek évadján, és nem a hétvégi sziesztaidőben hangoskodik, ráadásul mindezt nem egy légkalapács hangerejével teszi, hanem normális gyerekként.

    Dilisek ezek a britek…

    Most azon gondolkodom, hogy Magyarországon jóval fejlettebb és nagyobb hagyományokkal bír a feljelentési “kultúra”, most kezdjek el én is remegni az eleven hatévesem miatt? Kertünk van, ráadásul kutyával súlyosbítva, úgyhogy van ramazuri is… Szerintetek???

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..