Nem luxus az egészség!

Róbert Károly Magánkórház

Megalakulása óta egy nagyvárosnyi – mintegy 200.000 – ember keresett gyógyulást és egy kisvárosnyi – több mint 5000 – gyermek született az idén 10 éves Róbert Károly Magánkórházban. A menedzsment szerint az évtizedes siker hátterében a hazai középosztálynak megfizethető áron kínált gyors, átlátható és minőségi egészségügyi szolgáltatások állnak, amelyeknek köszönhetően „a Róbert” mára több tízezer család számára az állami ellátás teljes értékű alternatívája lett.

A közegészségügy prognosztizálható hanyatlását és a fizetőképes középosztály
megerősödését egyaránt kiaknázó stratégiával a kórház piacvezetővé vált: ma a hazai magánegészségügy legszélesebb szolgáltatási palettáját kínálja.

“Azt a célt tűztük ki, hogy a Róbert Kórház legyen a természetes választás a hétköznapi egészségügyi problémák megoldására. Bebizonyítottuk, hogy korrekt, tiszta működéssel és az ügyfélközpontúsággal eredményessé lehet válni.” – fogalmazott Lantos Gabriella, a Róbert Kórház operatív igazgatója.

Az úttörő stratégia helyességét alátámasztja, hogy mára a Róbert több tízezer családnak jelent minőségi alternatívát az állami rendelőintézetek és a városi kórházak helyett.
A kórház páciensei között továbbra is a – hagyományosan egészségtudatosabb – hölgyek vannak többségben.

Róbert Károly Magánkórház Szülészete

 

Róbert Károly Magánkórház Szülészete

A közelmúltban befejeződött műszaki és belsőépítészeti felújítás után – amely érintette a Szülészeti Osztályt, a Meddőségi Centrumot, a műtőblokkokat és a hotelszárnyat – a kórház a járóbetegek fogadására is alkalmas új részleggel bővült. A beruházással a Róbert a legteljesebb körű egészségügyi szolgáltatást nyújtó magánegészségügyi intézménnyé vált, egyedülállóan széles szakmai szolgáltatási profiljának köszönhetően pedig abszolút piacvezető a magán-fekvőbetegellátásban. Két év alatt a kórház komplex gyermek-járóbetegellátást alakított ki: gyermekkardiológia, -gasztroenterológia, -ortopédia és fül-orr- gége is bővíti az intézmény profilját, immáron a teljes család egészségügyi ellátását biztosítva.

A 4400 négyzetméteren működő intézmény a gyógyulást háromcsillagos szállodai körülmények között 55 ágyon biztosítja felkészült szakorvosokkal, keresett specialistákkal, családiszoba-igénybevételi lehetőséggel.
„A műtőinket és szülőszobáinkat, a központi sterilizálónkat 2 éve teljeskörűen felújítottuk, korszerű eszközökkel szereltük fel, és folyamatosan bővítjük. Nálunk a luxus ott van, ahol a beteg már nem is látja” – hangsúlyozta Lantos Gabriella. A 200 szakorvost, általános orvost és ápolót foglalkoztató intézményben a műtétek döntő többségét endoszkópos technikával végzik, ezért nem fordulnak elő kórházi fertőzések, és a szövődmények száma is elhanyagolható.

A kezét fogd, ne a kamerát! – a szülőszoba legszebb pillanatai

A korszerű gyógyászati eszközök között genetikai ultrahangos készülék, intimlézer, endoszkópos tornyok, Thunderbeat sebészeti vágókészülékek, multipozíciós szülőágyak várják a betegeket. Az idén mintegy 50 ezer pácienst ellátó magánkórház büszkesége a nőgyógyászati-szülészeti központ, amely a teljes ellátási spektrumot lefedi a gyermeknőgyógyászattól a meddőségkezelésen, a szülészeten és a terhesgondozáson át a kisebb-nagyobb műtétekig. Az elmúlt évtizedben körülbelül 5000 baba világra jöttét segítette az intézmény, ahol a fő vonzerő a világban egyre inkább teret nyerő családcentrikus mentalitás. A Róbert Kórházban az anya eldöntheti, hogy egyedül vagy társaságban, csendesen, hipnózisban, vízben, természetes módon, aromaterápiával vagy éppen zene mellett szeretné világra hozni gyermekét.

Kevesebb a beavatkozás az alternatív szülőszobákban

Az kórház filozófiája az, hogy az intézményben nemcsak gyerek, hanem család születik, és a folyamatban fontos szerep jut az apáknak is, ezért már a terhesgondozás és a szülésfelkészítés is az apa jelenlétében történik.

fotók: robertkorhaz.hu

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkA paleo mellett is lehetek terhes?
Következő cikkEnergiatudatosság ovisoknak

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..