Nyilvánosságra hozták az új hercegnő nevét

A Charlotte Elizabeth Diana nevet kapta Vilmos herceg és Katalin hercegnő szombaton született második gyermeke. A kislány elnevezése majdnem mindenben igazolta a várakozásokat, hiszen a londoni fogadóirodák már a hercegnő születése előtt szinte biztosra vették, hogy az újszülött nevei közül az egyik a Diana lesz. Ugyancsak nagy valószínűséggel – tehát kis pénznyeremény-ígérettel – szerepelt a fogadási lehetőségek között az Elizabeth – Erzsébet – név is, tekintettel a királyi dédnagymamára, a 89 esztendős II. Erzsébet királynőre.

A Charlotte Vilmos herceg édesapja, Károly trónörökös angol nevének – Charles – női változata, de ennek a névnek hosszú története van a brit királyi családban. Így hívták például III. György hitvesét is, aki 1761-ben esküdött örök hűséget az egy évvel korábban megkoronázott királynak. III. György vásárolta esküvői ajándék gyanánt feleségének az akkor Buckingham House nevet viselő londoni kastélyt, amely azóta Buckingham-palota néven a brit királyi család első számú londoni rezidenciájává vált. A Charlotte ráadásul a második keresztneve Katalin hercegnő húgának, Pippa Middletonnak.

kiralyi_baba_2

A házaspár a brit monarchia hagyományaihoz képest mind 21 hónapos elsőszülöttje, György herceg, mind György szombaton világra jött húga esetében rekordidő alatt bejelentette a gyermekek nevét. Károly trónörökösről, a nagypapáról – teljes nevén Károly Fülöp Artúr Györgyről – például csak születése után egy hónappal, 1948 decemberében, a keresztelő ceremónián derült ki, hogy szülei, vagyis II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg milyen neveket választottak neki.

Charlotte hercegnő bátyja, aki 2013. július 22-én született, a György Sándor Lajos – George Alexander Louis – neveket kapta, és világra jötte után szintén már két nappal közzétették elnevezését.

Charlotte hercegnő – nagyapja, Károly trónörökös, édesapja, Vilmos herceg, és bátyja, György után – a negyedik a brit trónutódlási sorban, így nem valószínű, hogy az Egyesült Királyság uralkodója lesz Charlotte királynőként.

MTI, Fotó: The Telegraph

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkMegszületett Katalin hercegnő és Vilmos herceg kislánya
Következő cikkEurópa-nap: Szalóki Ági koncert és gyerekprogramok

2 EDDIGI KÉRDÉSEK

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..