Online játék lehet pénzügyi nevelés eszköze

Online játék lehet pénzügyi nevelés eszköze
Online játék lehet pénzügyi nevelés eszköze

Online játék… Az online játékokba épített mikrotranzakció is lehet a pénzügyi nevelés eszköze a K&H Bank szerint; a pénzintézet ugyanakkor ezeknek a minimális összegű, a gyakorlatban kártyás fizetést jelentő vásárlásoknak a veszélyeire is felhívja a figyelmet, különösen a gyerekek esetében.

A pénzintézet az MTI-nek küldött közleményében hangsúlyozza, hogy már a legfiatalabbak körében népszerű online játékokban is egyre több a mikrotranzakciós lehetőség. Ezekkel a pár ezer, vagy legfeljebb csak néhány száz forintos tranzakciókkal újabb pályákat, kiegészítőket, jutalmakat vásárolhatnak a játékosok, folyamatos bevételhez juttatva így a fejlesztőket.

Számítógépek és kiegészítők nagy választékban | Pepita.hu

A bank azt javasolja a szülőknek, hogy minden egyes új játéknál nézzék meg, pontosan milyen tranzakciókat tartalmaz a játék, és ne adjanak korlátlan keretet a gyerekeknek a kiegészítők vásárláshoz.

Online játék…

E -Kereskedelem, Értékesítés Online, Online Értékesítés, online játék
pixabay

Az online játékok akár szerencsejátékokhoz hasonló ügyleteket is tartalmazhatnak – hangsúlyozták.

Gamer székek, fotelek nagy választékban, árakkal | Pepita.hu

A pénzintézet szerint fejlesztheti viszont a pénzügyi tudatosságot, ha kis tételben, előre meghatározott összeggel – akár heti vagy havi szinten, vagy a zsebpénzük terhére – gazdálkodhatnak a gyerekek, így nem esnek a felelőtlen pénzszórás csapdájába.

A szülőknek természetesen a legkisebb tranzakcióknál is ellenőrizniük kell a vásárlás célját – olvasható a közleményben.

Viszlát óév, üdv neked drága jövő! | Babafalva.hu

hirdetés
Ha van kimeríthetetlen téma és témán belüli kérdéskör ezen a csodálatos bolygón, úgy vélem ezek pontosan a gyereknevelés és a család témakörei. Minden nap hoz némi változást, mindig jönnek újabb és újabb fordulatok a világban, mindig lesznek időszerű kutatások, melyekről igenis érdemes írni. Önnön gyermekkori tapasztalatokat, személyes gondolatokat, szakmai cikkek fordításait öntöm szavakba. Az írás az életem fő mozgatórugója. Legyen szó cikkekről vagy versekről, izgalmasnak és gyönyörűnek találom az alkotás ezen módját. Az információáramlás könnyeden zajlik modern világunkban, ezért nagy lehetőség számomra, hogy egy ilyen nagyszerű közösséggel oszthatom meg mondandómat, mint amilyenek Ti vagytok!
Előző cikkÚjévi babonák, ezt tedd vagy ne tedd
Következő cikkÚjévi levél írása mindenkinek

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .