Örömanya divat trendek 2011

Örömanya divat trendek 2011

Nem csak a menyasszony ruhája fontos egy esküvőn, de a pár szüleinek is csinosan kell festenie. Az örömanyák ruhájának kiválasztása majdnem olyan fontos, mint maga az esküvői ruha: passzolnia kell az esküvő stílusához, a viselőjéhez és a párhoz is. Mivel a szülők is nagy figyelmet kapnak gyermekük nagy napján, nem árt hamar elkezdeni tájékozódni, hiszen nem könnyű megtalálni a tökéletes örömanya ruhát.

Korábban a klasszikus kosztüm vitte a prímet valamilyen pasztell színben, de ez mostanra teljesen felborult. Ma már rengeteg szabályt fel lehet rúgni (pl. régebben nem lehetett feketében megjelenni egy esküvőn, néhány éve viszont a kis fekete koktélruha az egyik legkedveltebb viselet a vendégek körében), az örömanya ruhák közt is óriásira duzzadt a választék: lehet hosszú maxiruha, kosztüm, blézer-ruha összeállítás, és ezeknek is ezernyi variációjuk létezik.

Kosztüm kis csavarral

Ha valaki nem tartja magát elég merésznek, de unalmas sem szeretne lenni, kiváló választás egy olyan kosztüm, ami meg van bolondítva néhány apró részlettel. Ráadásul egy ilyen ruhát a későbbiekben bátran lehet viselni más alkalmakra is. A fényes anyagok nagyon trendik idén, és valószínűleg még jópár évig nem mennek ki a divatból. Tuti trend idén a különböző anyagok párosítása, például egy matt anyag párosítása fényessel, vászon szaténnal vagy akár bőrrel. Ebben a stílusban minden alkatú hölgy megtalálhatja a magához leginkább passzolót, a szalonokban pedig mindent a viselőhöz igazítanak.

Csipke

A csipke már nem csak a menyasszony kiváltsága, nyugodtan hordhatják az örömanyák is. Arra azonban oda kell figyelni, hogy egy bizonyos súly felett csínján kell vele bánni, ilyen esetekben korlátozzuk a gallér, zseb díszítésére, de így is nagyon jól mutathat! Rengeteg variációja létezik: lehet a ruhával azonos, de eltérő színű is, minden csak a viselőjének fantáziájától függ!

Hosszú maxiruha

A hosszú, estélyikhez hasonló ruhák nagyon praktikusak és egyre inkább terjednek: ápolnak és eltakarnak, kényelmesek, nem kell bennük feszengeni. Bár a teltebb nők úgy gondolják, hogy ez csaj a nádszál hölgyeken áll jól, ez nem igaz, sőt! Különböző cselekkel a szabásvonalban nagyon előnyös ruhákat lehet készíteni, így elrejthetők a nem kívánatos hurkák. Ráadásul, bármelyik korosztály számára megfelelő, csak arra kell odafigyelni, hogy a pánt nélküli variációk inkább a fiataloknak állnak jól, míg a hosszú ujjúakat akárhány éves korig viselhetjük!

Ezeken kívül bátran viselhetők koktél- és estélyi ruhák, de arra nagyon oda kell figyelni, hogy semmiképpen se legyünk feltűnőbbek a menyasszonynál. Ne feledjük azt sem, hogy örömanyaként nem szimpla vendég szerepet töltünk be, de szervezői feladatokat is ellátunk, így a kényelemre is nagy hangsúlyt kell fektetni! A legtöbb szalonban lehetőség van közösen kitalálni a ruhát, vagy meglévőt átalakíttatni saját ízlésünkhöz és alkatunkhoz. Legyünk bátrak!

Birta Brigitta

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkHasznos vagy káros a nyári iskolai előkészítő?
Következő cikkHomokozó láda napernyővel saját kezűleg

5 EDDIGI KÉRDÉSEK

  1. Üdvözlöm! Kérdezni szeretném, hogy a “Kosztüm kis csavarral ” hol kapható? Nagyon tetszik , szeretném megnézni. Köszönettel : André Margit

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..