Orvostanhallgatók adományaiból újult meg a Pécsi Gyermekklinika

gyermek_01-300x197.jpg

A PTE ÁOK diákjai  az elmúlt tanévben több ízben is gyűjtöttek adományokat a pécsi Gyermekgyógyászati Klinika javára. Az orvostanhallgatók összefogása nyomán a Nemzetközi esten 1,6 millió forint, a Koktélok egy jó ügyért nevű rendezvényen pedig közel 900 000 forint gyűlt össze, melyből a pécsi Gyermekgyógyászati Klinika kórtermei újultak meg.

A PTE ÁOK hallgatóinak adományaiból felújított Gyermekgyógyászati Klinika kórtermeinek ünnepélyes átadására 2010. december 21-én került sor. Decsi Tamás, a PTE Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának osztályvezetője köszönetet mondott a hallgatóknak, hogy jótékony adományukkal lehetővé tették a Gyermekklinika néhány kórtermének felújítását, megszépítését. Megtudhattuk, hogy ezekben a termekben évente 800-900 fekvőbeteget látnak el.

Fotó: Tóth Mariann, forrás: PTE.hu

Eric Torres, az ÁOK Angol-Német Hallgatói Önkormányzatának (EGSC) egyik vezetője háláját fejezte ki Pécsnek, az ÁOK-nak, hogy itt tanulhatnak. Elmondta, hogy olyan sokat kapnak ők külföldi hallgatók ettől a várostól, a kartól, hogy befogadják őket, hogy ők is szerették volna viszonozni ezt a kedvességet, szeretet. A felajánlást azért adták a Gyermekklinikának, mert „a gyermekek jelentik a jövőnket” – mondta az angol program hallgatóinak képviselője.

Marlon Asbach, aki a német programos hallgatók részéről vezeti az Angol-Német Hallgató Önkormányzatot megosztotta terveiket: „2011. március 19-én rendezzük a nagy sikernek örvendő Nemzetközi Estet, amelyen reményeink szerint sikerül 2,5 millió forintot összegyűjteni a Gyermekgyógyászati Klinika javára, amelyet egy speciális műszer megvásárlására fordítanának”.

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..